تبادل لینک
هوشمند برای
تبادل لینک
ابتدا ما را با
عنوان
نیازمندی های
پزشکی- ورزشی-
علمی ... و
آدرس injast.LXB.ir
لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.
لحظه تحویل سال 1393 هجری شمسی در ساعت 20 و 27 دقیقه و 7 ثانیه، روز پنج شنبه 29 اسفندماه 1392 مطابق با 18 جمادی الاول 1435 و 20 مارس 2014 خواهد بود. سال 1393 هجری شمسی که نام اسب را بر خود دارد برابر با سالهای 2014/15 میلادی و 1435/36 هجری قمری و 3752 زرتشتی می باشد.
• لحظه تحویل سال، چه اتفاقی در آسمان می افتد؟ معمولاً هنگامی که یک سال شمسی به روزهای پایانی خود می رسد، صحبت از ویژگی های سال آینده شروع می شود. از بین این بحث ها، یک بحث بیش از بقیه جلب توجه می کند و آن، "لحظه تحویل" سال آینده است. طبق سنت، در این لحظه همه افراد خانواده دور هم جمع می شوند و بنا بر رسوم باستانی خود، آغاز سال نو را جشن می گیرند.
این لحظه ای است که خاطره آن همیشه در یادها می ماند اما آیا تاکنون از خود پرسیده اید که اصولاً این زمان بر چه مبنایی انتخاب و تعیین می شود؟ و در این لحظه چه اتفاقی می افتد که آن را با آغاز سال پیوند می دهند؟
زمان و تقویم زمان، انسان را به یاد ساعت و تقویم می اندازد. مطمئناً همه شما با نظام 24 ساعتی شبانه روز آشنا هستید و در زندگی روزانه خود به راحتی از آن استفاده می کنید. این نظام و مفهوم شب و روز، به قدری بدیهی است که شاید هرگز به منشأ و چرایی آن فکر نکرده اید. اما در سپیده دم تمدن، اجداد ما نمی توانستند این چنین ساده و راحت مفاهیم زمان را درک کنند.
شاید نخستین مفهوم گذشت زمان برای آنان طلوع و غروب خورشید بوده است. بالا آمدن گوی فروزانی از شرق و فرونشستن آن در غرب و تکرار مداوم آن، انسان را به مفهوم روز و شب و سپس "شبانه روز" رهنمون شد. این بنیادی ترین جزء یک نظام سنجش زمان است: "پدیده ای متناوب و تکرار شونده" خوشبختانه طبیعت چندین پدیده متناوب دیگر نیز در اختیار انسان قرار داده است و از اینجا بود که مفاهیم سال، فصل و ماه پدید آمد.
• اما چرا انسان به واحدهای بزرگتر از روز روی آورد؟ با استفاده از واحدهای بزرگی همچون سال، دهه و قرن کار آسان تر می شود. واحد بزرگتر از روز ماه بود: یک دوره ی اهله ی ماه که از یک بدر تا بدر بعدی، یا از یک هلال نو تا هلال نوی بعدی طول می کشید. این مدت تقریبا 29 تا 30 روز است. بنابر این اولین تقویم های بشر تقویم های قمری بوده است، زیرا تنها با نگاه به شکل اهله ی ماه می توان تشخیص داد که در چندمین روز ماه قرا داریم و احتیاج به هیچ محاسبه ی دیگری نیست.
برای انسان های اولیه، همین کافی بود که یک سال را به طور تقریبی 360 روز و یک ماه را 30 روز بداند اما پیشرفت تمدن، باعث نیاز به دقت بیشتر در محاسبه زمان شد و این امر، یک مشکل بزرگ را نمایان ساخت: متأسفانه واحدهای بزرگتر از زمان، حاصلضرب صحیحی از واحد های کوچکتر نبودند. به عبارت دیگر، در یک سال نمی توان تعداد صحیحی از شب و روزهای کامل را جای داد.
البته گفته بالا به هیچ وجه دقیق نیست. وقتی می گوییم "سال" باید دقیقاً مشخص کنیم که منظورمان از سال چیست؛ همین طور برای شبانه روز. تعجب نکنید! در "نجوم کروی" چندین نوع سال و روز و ماه وجود دارد. اگر یک متن نجوم کروی مربوط به زمان را بخوانید، مطمئناً از دیدن اسامی عجیب و تعاریف گوناگون دستگاه های مختلف زمان، در شگفت خواهید شد. البته ما قصد نداریم وارد این مبحث گسترده شویم. بلکه فقط چند تعریف ساده شده از آن را که برای کارمان ضروری است، برمی گزینیم.
• احتمالاً با دو نوع از سال ها آشنایید: سال شمسی و سال قمری. مبنای طبیعی این سال ها از نامشان پیدا است. یعنی سال شمسی از حرکت خورشید و سال قمری از حرکت ماه بهره می گیرد. همانطور که می دانید، در اصل این زمین است که به دور خورشید می گردد. اما از آنجا که حرکت، نسبی است؛ ما بر روی زمین تصور می کنیم که خورشید در طول سال در حال حرکت در آسمان است. این حرکت در یک مسیر خاص در آسمان صورت می گیرد که "دایره البروج" نام دارد و ما بعداً در باره آن بیشتر صحبت خواهیم کرد.
این حرکت با حرکت روزانه ی خورشید که از شرق به غرب در 24 ساعت یک دور می زند، فرق دارد. این حرکت را تنها با توجه به ستارگان زمینه ی آسمان می توان فهمید که خورشید در طول یک سال یک دور در میان ستارگان زمینه ی آسمان از غرب به شرق دور می زند. حال، با توجه به آنچه گفتیم، می توان یک سال شمسی را "مدت زمان حرکت خورشید از یک نقطه خاص در آسمان و بازگشت به همان نقطه" تعریف کرد. این ساده ترین سال است که به آن "سال برجی" هم گفته می شود.
از آنجا که این نوع سال با خورشید در ارتباط است و خورشید هم یکی از عوامل کنترل کننده طبیعت و فصول است، در بیشتر تقویم ها از این نوع سال استفاده شده است. اما در سال قمری، مدت زمان 12 بار دیدن هلال ماه نو یا 12 یار دیدن بدر کامل ماه به عنوان مبنا انتخاب شده است. هرچند این نوع سال بر مظاهر طبیعت و فصول منطبق نیست، اما از آنجا که تاریخ دین ما براین اساس بنیان شده است، از آن نیز استفاده می کنیم.
برگردیم به سال شمسی، یعنی مدت زمان دو عبور متوالی خورشید از یک نقطه ثابت در آسمان. انسان در اعصار گذشته این مدت زمان را 365 روز اندازه گرفته بود و براساس آن به محاسبه تاریخ می پرداخت. اما به تدریج که شمار سال ها فزونی یافت، اندیشمندان دریافتند که این سال های 365 روزی، کم کم از فصول سال انحراف پیدا می کنند. متفکران به این فکر افتادند که طول سال ها را دقیق اندازه بگیرند. این اندازه گیری ها با همان وسایل ابتدایی نشان می دادند که طول یک سال شمسی اندکی از 365 روز بیشتر است؛ یعنی حدود 25ر365روزه است. حال به نظر شما چگونه می توان این 25ر0 روز و یا ساعت را به حساب آورد.
توجه کنید که این 6 ساعت های اضافی، پس از 4 سال، به یک شبانه روز (24 ساعت) می رسند. پس اگر در یک دوره 4 ساله، یک روز به انتهای سال چهارم بیفزاییم وآن را 366 روز در نظر بگیریم، مشکل حل می شود. چرا که در این صورت 4 سال دارای 1461 روز(366+3×365) خواهد شد. یعنی هر سال به طور متوسط 25ر365 روز خواهد داشت. این نظام کبیسه ای را بیشتر تقویم های باستانی به کار برده اند(سال چهارم را که 366 روز است، سال کبیسه می نامند).
• تقویم جلالی و لحظه تحویل سال بعد از اسلام در ایران تقویم منظمی وجود نداشت. در محافل سیاسی و علمی جهان اسلامی که ایران نیز جزو آن به حساب می آمد، تقویم هجری قمری به کار می رفت، اما در بین عامه مردم ایران، تقویم کهن باستانی (تقویم یزدگردی) معمول بود.
اما در حساب های کبیسه های این تقویم سهل انگاری می شد، تاجایی که در عهد ملکشاه سلجوقی، نوروز به اواسط شهریور ماه رسیده بود! این مسائل مشکلات عدیده ای را در حساب های مالی و خراجی یک سال ایجاد می کرد. به همین سبب دانشمندان آن زمان به همت حکیم عمر خیام و با حمایت ملکشاه و وزیر دانشمند وی، خواجه نظام الملک طوسی، به اصلاح و احیای تقویم شمسی قدیم ایرانی بر مبنای هجرت پیامبر بزرگ اسلام (ص) اقدام کردند و تقویم تازه را به لقب سلطان جلال الدین ملکشاه، تقویم "جلالی" نامیدند.
در این تقویم مقرر شد که سال با رسیدن خورشید به نقطه اعتدال بهاری آغاز شود. این همان "لحظه تحویل سال" است. بنابر این "لحظه تحویل سال، لحظه ای است بین ظهر روز اول فروردین و ظهر روز آخر اسفند، که مرکز خورشید بر نقطه اعتدال بهاری منطبق شود."
خیام، منجم و شاعر ایرانی حال از آنجا که تقویم هجری شمسی کنونی ما نیز اساساً همان تقویم جلالی است (تنها فرق این دو در مبدأ تقویم است). بنابرین مفهوم تحویل سال در تقویم کنونی ما همان است که در تقویم جلالی ذکر شد. همچنین بر طبق قوانین این تقویم اگر تحویل سال، قبل از ظهر (ساعت 12) به وقوع بپیوندد آن روز، اول فروردین واگر بعد از ظهر اتفاق بیفتد آن روز آخر اسفند سال قبل خواهد بود. حال به مسأله محاسبه این لحظه می پردازیم.
اگر طول سال شمسی ثابت بود، این محاسبه بسیار ساده بود. زیرا در این صورت، اگر زمان تحویل یک سال را می دانستیم با افزودن تقریباً 6 ساعت به آن زمان تحویل سال بعد را به دست می آوردیم. این 6 ساعت و یا به طور دقیقتر 5 ساعت و 48 دقیقه همان خرده اعشاری در طول سال شمسی (تقریباً 2422ر365 روز) است. اما طول سال همواره ثابت نیست و این به سبب تغییراتی است که در مسیر حرکت زمین در آسمان به وجود می آید.
در واقع برای محاسبه دقیق زمان این لحظه باید معادلات حرکت خورشید و چندین معیار دیگر را نیز در نظر بگیریم. این محاسبات و معادلات، نسبتاً پیچیده اند. با این همه، تغییرات مزبور نسبتاً کوچک هستند و شما می توانید برای بدست آوردن زمان تقریبی لحظه تحویل سال های بعد از همان روش گفته شده در بالا استفاده کنید. یعنی کافی است 6 ساعت به زمان تحویل سال بعدبیافزایید. حال دیگر شما می دانید که حدوداً چه ساعتی باید منتظر تحویل سال باشید!
کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ارتباط با پروندهی هستهای ایران، روز شنبه 17 اسفند (هشتم مارس) وارد تهران شد. وی در این سفر با مقامات ارشد ایران دیدار کرد. اشتون همچنین به مناسبت روز زن، با برخی فعالان حقوق زنان ملاقات داشته است. کاترین اشتون برای اولین بار است که به ایران سفر میکند و به غیر از ملاقاتهای سیاسی بازدید از دیدنیهای اصفهان را نیز در برنامه سفر خود به ایران قرار داده است.
اشتون در بخشی از کنفرانس خبری خود با وزیر امورخارجه ایران، ضمن تحسین از محمد جواد ظریف و تیم مذاکره کننده ایران، گفت: "من ۴ سال است که در این باره در حال مذاکره با ایران مذاکرات هستم. این توافقنامه بسیار مهم است، اما نه به اهمیت راهحل جامع."
کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در کنفرانس خبری مشترک با محمد جواد ظریف، وزیر امورخارجه ایران گفت که مذاکرات مفیدی در تهران انجام گرفته است. ظریف نیز از امکان دستیابی به توافق در کمتر از شش ماه خبر داد.
هلگا اشمیت معاون آلمانی کاترین اشتون وی را در سفر به تهران همراهی میکند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از دیدار با جمعی از فعالان زن ایرانی به مناسبت ۸ مارس، روز جهانی زن، خبر داد و افزود که "افتخار بزرگی بود تا در مورد مسائل مربوط به زنان ایرانی با آنها گفتوگو کنم".
به نوشته رسانههای داخلی، سالن آینه وزارت خارجه ایران مورد توجه کاترین اشتون قرار گرفته است.
کارتین اشتون با حسن روحانی نیز دیدار کرد. روحانی با اشاره به آمادگی ایران برای "احیای" روابط اقتصادی و مذاکره درباره مسائل مورد علاقه دو طرف گفت که دولتاش مصمم است روابط جدیدی را با اتحادیه اروپا آغاز کند.
هلگا اشمیت، معاون کاترین اشتون در دیدار با حسن روحانی
اشتون یک دیدار از پیش برنامه ریزی شده نیز با علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی ایران داشت. علی لاریجانی مدتی را به عنوان دبیر شورای امنیت ملی، مسئول تیم مذاکره کننده ایران بود.
کاترین اشتون در ساختمان مجلس شورای اسلامی ایران پیش از دیدار با علی لاریجانی
کاترین اشتون با سعید جلیلی، دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی و مسئول تیم مذاکره کننده ایران در دولت محمود احمدینژاد دیدار کرد.
کاترین اشتون به همراه معاون آلمانی خود هلگا اشمیت در دیدار با سعید جلیلی
دیدار کاترین اشتون با علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران
دیدار اشتون با علی اکبر ولایتی، وزیر امور خارجه اسبق ایران و رئیس مرکز مطالعات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران
اشتون در کنفراس خبری خود در تهران تصریح کرد که علاوه بر پرونده هستهای ایران، دربارهی وضعیت حقوق بشر، شرایط سوریه و افغانستان و روابط دوجانبه ایران و اتحادیه اروپا مذاکراتی انجام شده است.
ورود اشتون به اصفهان : کاترین اشتون یکشنبه شب (18 اسفند) برای بازدید از جاذبه های تاریخی اصفهان وارد این شهر شد و در فرودگاه شهید بهشتی مورد استقبال رسول زرگرپور استاندار و تعدادی از مقامات این استان قرار گرفت. اشتون در این دیدار بیان داشت: با تاریخ شگفت انگیز اصفهان آشنا هستم و خوشحالم که در این سفر از بناهای شاخص این شهر که شهرت جهانی دارد، بازدید می نمایم.
:: موضوعات مرتبط:
اخبار،
، :: برچسبها:
سفر کاترین اشتون به ایران,
اتحادیه ی اروپا,
"سازمان جهانی مخابرات" (ITU) هفته گذشته با انتشار گزارشی اعلام کرد که تا پایان سال 2013 میلادی بیش از 7/2 میلیارد نفر معادل 40 درصد ساکنان کره زمین آنلاین بودند که 69درصد آنها در کشورهای توسعه یافته و 31 درصد هم در کشورهای در حال توسعه زندگی میکنند. به نوشته ایران، طبق این گزارش ضریب نفوذ اینترنت در اروپا 75 درصد و در امریکا 61 درصد است تا این دو منطقه بیش از دیگر مناطق جهان دسترسی به دنیای مجازی را برای ساکنان خود فراهم کنند.
اما این اتفاقات در حالی رخ میدهد که تا چند روز دیگر اینترنت 25 ساله میشود. این طور که در تاریخ ثبت شده است، "تیم برنرز- لی" در سال 1989 سیستم ویژهای را در حوزه مدیریت اطلاعات ارائه کرد که World Wide Web نامگذاری شد و امسال در تاریخ 12 مارس اینترنت 25ساله میشود تا شاهد یکی از بزرگترین تحولات قرن باشیم. اگرچه برخی منتقدان میگویند که زمان دقیق تولد اینترنت مشخص نیست، اما غالب افراد اتفاق نظر دارند که دوازدهم مارس 1989 یعنی روزی که سیستم ارسال بیسیم اطلاعات برنرز- لی برای نخستین بار مورد استفاده قرار گرفت، اینترنت بهطور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد.
مرکز تحقیقاتی Pew Internet به مناسبت 25 سالگی اینترنت یک گزارش آماری منتشر کرده و وضعیت دنیای مجازی را با اعداد و ارقام به تصویر کشیده است. این مرکز در گزارش خود توضیح داده است که در سال 1995 تنها 14 درصد از بزرگسالان امریکایی به اینترنت دسترسی داشتند که این رقم هماکنون به بیش از 87 درصد رسیده است. این روزها 76 درصد مردم فکر میکنند که اینترنت یک ابزار کاربردی و مفید برای زندگی در جامعه است و 90 درصد هم به این نتیجه رسیدهاند که این افراد برای زندگی شخصی آنها کاملاً کارآمد است. 53 درصد کاربران سال 2014 بر این باورند که جدا شدن از اینترنت کار بسیار دشوار و حتی غیرممکنی است.
فضایی که ما امروز با نام اینترنت از آن یاد میکنیم از ابتدا اینگونه نبوده و طی این 25 سال فراز و فرودهای فراوانی را تجربه کرده است تا ما هماکنون بتوانیم روی گوشی هوشمند یا رایانه لوحی خود به صورت دائم به اینترنت متصل باشیم و بخش اعظم فعالیتهای روزمره را به این فضا بسپاریم. بر همین اساس روزنامه "تلگراف" مهمترین افرادی که طی این دو و نیم دهه برای اینترنت زحمت کشیدند و باعث توسعه این فضا شدند، به قرار زیر معرفی کرده است.
"تیم برنرز- لی" مخترع WWW: این دانشمند بریتانیایی که مخترع اینترنت محسوب میشود، برای نخستین بار در سال 1989 موفق شد مبتنی بر پروتکل HTTP ارتباط میان کاربر و سرور را برقرار سازد که این فضا بعدها اینترنت نام گرفت. برنرز- لی هماکنون مدیریت "کنسرسیوم گستره جهانی وب" (W3C) را برعهده دارد و بر شرایط کلی اینترنت نظارت میکند.
"رابرت کایلیائو" مخترع نخستین مرورگر اینترنتی Mac: این مهندس بلژیکی که در حوزه انفورماتیک و علوم رایانه فعالیت میکرد، همکاریهای مشترکی را با برنرز- لی در جریان توسعه WWW انجام داد. او از سال 1974 در مرکز CERN فعالیت میکرد و سرانجام در سال 2007 از این مرکز بازنشسته شد و بنیانگذار نخستین مرورگر اینترنتی برای سیستمعامل Mac اپل بود که این نرمافزار با نام MacWWW شناخته میشد.
"وینت سرف" مخترع نخستین سیستم پست الکترونیکی: او را به عنوان یکی از "پدران اینترنت" میشناسند و گفته میشود که سرف نخستین شخصی بوده که سیستم پست الکترونیکی برای اتصال به اینترنت را ارائه کرده است. او همچنین در شکلدهی "سازمان ثبت اعداد نامهای اینترنتی"(ICANN) نقش بسزایی داشت و هماکنون یکی از مدیران ارشد شرکت گوگل است.
"مارک اندرسن" مخترع نخستین مرورگر اینترنتی: او را به عنوان سازنده Mosaic که نخستین مرورگر اینترنتی در جهان بود، میشناسند. او هماکنون یکی از بزرگترین کارآفرینان، سرمایهگذاران و مهندسان نرمافزار در امریکا محسوب میشود و هماکنون در هیأت مدیره شرکتهای فیسبوک، eBay و HP فعالیت میکند.
"آرتور سی. کلارک" ارائه کننده وب آرمانی: او که این روزها یکی از مشهورترین نویسندگان داستانهای علمی تخیلی در بریتانیا محسوب میشود، نخستین شخصی بود که سیستم ارتباط ماهوارهای را ارائه کرد. او برای نخستین بار ایده ماهوارههای ثابت در فضا را مطرح کرد و پایه سیستمهای ارتباطی امروزی را بنا نهاد.
"جیمز گوزلینگ" مخترع زبان برنامهنویسی Java: این مهندس کانادایی که در رشته علوم رایانه فعالیت میکرد، اعتبار خود را به واسطه اختراع زبان برنامهنویسی جاوا کسب کرده است. جاوا هماکنون محبوبترین زبان برنامهنویسی مبتنی بر وب محسوب میشود و غالب ابزارهای اینترنتی در جهان بر اساس این زبان ساخته میشوند. این روزها بیش از 9 میلیون شرکت صاحبنام در سراسر جهان به توسعه زبان جاوا مشغول هستند.
"بیل گیتس" بنیانگذار شرکت مایکروسافت: او پس از تأسیس بزرگترین شرکت نرمافزار جهان به آهستگی در دنیای وب قدم گذاشت. اما در سال 1995 با ارائه طرحی از مرورگر Internet Explorer رونمایی کرد و سپس به کمک سیستمعامل ویندوز توانست بزرگترین تحول تاریخ را در حوزه اینترنت برجا بگذارد. باید گفت که IE هنوز هم بعد از Chrome و Firefox یکی از محبوبترین مرورگرهای اینترنتی در جهان محسوب میشود.
"لوئیز توروالدز" مخترع لینوکس: این مهندس نرمافزار امریکایی- فنلاندی مهمترین شخص در توسعه سیستمعامل متنباز لینوکس محسوب میشود. این سیستمعامل هماکنون نیروی محرک غولهای اینترنتی بزرگ جهان از جمله گوگل و فیسبوک است. او همچنین نرمافزار Git را اختراع کرد که این روزها توسط مهندسان برای ساخت ابزارهای مبتنی بر وب مورد استفاده قرار میگیرد. "استیو کروکر" مدیر سازمان ICANN: او از نخستین روزهای تولد اینترنت در این عرصه حضور داشت و پس از فارغالتحصیلی در دانشگاه UCLA، با یک گروه از دانشمندان در توسعه پروتکلهای ARPANET فعالیت کرد و بسیاری از کارشناسان او را مخترع اینترنت امروزی مینامند. او علاوه بر مدیریت سازمان ICANN در حوزه سیستمهای پویا برای اشتراک اینترنت هم فعالیت میکند.
"لری پیج" و "سرگی برین" بنیانگذاران شرکت گوگل: این دو فرد شرکت گوگل را به عنوان بزرگترین موتورجستوجوی اینترنتی جهان تأسیس کردند و تئوری را اساس کار خود قرار دادند که برمبنای آن اطلاعات موجود در سایتهای مختلف و ارتباط آنها با یکدیگر تحلیل میشود و سپس بر اساس کلیدواژه مورد نظر کاربر به نمایش درمیآید. گوگل هماکنون در هر لحظه میلیاردها صفحه اینترنتی را فهرست میکند و انواع ابزارهای مبتنی بر وب را ارائه میدهد.
"استیو جابز" بنیانگذار شرکت اپل: او از جمله افرادی بود که بیشترین تأثیر را در توسعه رایانههای شخصی برجا گذاشت و ابزارهای مهمی از جمله گوشی آیفون را عرضه کرد تا زندگی مردم بیش از هرزمان دیگر اینترنتی شود. آیفون نخستین گوشی هوشمند بود که مانند رایانهها مرورگر اینترنتی داشت و کاربران میتوانستند در آن یک صفحه اینترنتی را به صورت کامل مشاهده کنند.
"جِف بیزوس" بنیانگذار شرکت آمازون: او یکی از بیشترین تأثیرات را در حوزه تجارت الکترونیک برجا گذاشت و سایت Amazon.com را به عنوان بزرگترین فروشگاه اینترنتی جهان عرضه کرد. این سایت همچنین بزرگترین کتابخانه آنلاین جهان را هم در خود جا داده است و انواع محصولات را در زمینههای مختلف به فروش میرساند.
"جیمی ویلز" بنیانگذار ویکیپدیا: این مهندس امریکایی بیشترین تأثیر را در جریان راهاندازی دایرئالمعارف آنلاین ویکیپدیا برجا گذاشت. این دایرئالمعارف برخلاف نمونههای قبلی به کاربران امکان ویرایش مطالب را میدهد و گفته میشود که هماکنون بیش از 30 میلیون مقاله به 287 زبان در آن موجود است. این مهندس جوان در سال 2004 میلادی فیسبوک را راهاندازی کرد تا این روزها عنوان صاحب بزرگترین شبکه اجتماعی جهان را از آن خود کند. او به کاربران امکان میدهد ضمن ارتباط با همه مردم در سراسر جهان، فضای کاملاً شخصی داشته باشند. فیسبوک هماکنون بیش از 2/1 میلیارد مشترک دارد.
"پیر امیدیار" بنیانگذار eBay: این مهندس ایرانی بزرگترین حراجی آنلاین جهان را با نام eBay تأسیس کرد و باعث شد فرآیند خرید و فروش آنلاین بهطور کامل متحول شود. این سایت به کاربران جهانی امکان میدهد هر کالایی را که در اختیار دارند برای فروش عرضه کنند. نخستین کالایی که در این سایت برای فروش عرضه شد، یک نشانگر لیزری بود.
:: موضوعات مرتبط:
علمی ،
، :: برچسبها:
اینترنت,
سازمان جهانی مخابرات,
"تیم برنرز- لی",
"رابرت کایلیائو",
وینت سرف" مخترع نخستین سیستم پست الکترونیکی,
"مارک اندرسن" مخترع نخستین مرورگر اینترنتی,
بیل گیتس" بنیانگذار شرکت مایکروسافت,
"جیمز گوزلینگ" مخترع زبان برنامهنویسی ,
حالا دیگر حتی یک "نگاه چپ" هم برای نزاع خونین کافی است. برخی ناکارآیی هنجارهای اجتماعی را مقصر میدانند و برخی عوامل اقتصادی را در پایین آمدن "حد تحمل" دخیل میدانند. مسئولان سازمان پزشکی قانونی گزارش دادهاند که آمار پروندههای ثبت شده برای نزاع در سه ماهه اول سال جاری خورشیدی ۱۶۵ هزار و ۳۶۵ مورد بوده است. آمار نزاع در مدت مشابه سال ۱۳۹۱ برابر با ۱۶۱ هزار ۵۵۵ مورد بوده است. بدین ترتیب آمار سال ۹۲ افزایش نشان میدهد. کل آمار مربوط به سال ۱۳۹۱ برابر است با ۶۱۷ هزار و ۳۵۸ پرونده ...
بخش اعظم دعواهای خیابانی بدون تشکیل پرونده خاتمه پیدا میکند و طرفین با پادرمیانی مردم از هم جدا میشوند. در کنار این باید به خشونتهای کلامی که درگیری بدنی به دنبال ندارد هم اشاره کرد.
سردار احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی، با اعلام این که نزاع در چند سال اخیر افزایش داشته، تاکید کرد: "افزایش نزاع تابع تورم، شرایط جوی و خشکسالی و در برخی از مناطق به علت مشکلات فرهنگی و کاهش آستانه تحمل افزایش یافته است که پیامد این امر بالا رفتن نرخ قتل در کشور است."
اغلب گفته میشود: "مردم به دلایل گوناگون دچار استرس هستند و مشکلات اقتصادی با تمام زیرمجموعههایش یعنی گرانی، بیکاری، زندگی چندشغلی برای تامین هزینهها و موارد بسیاری دیگر به درگیری و دعوا درخیابانها میانجامد." (عکس: دعوا در صف دریافت سبد کالا)
اوضاع نابسامان و بحران اقتصادی میتواند دلیلی بر کاهش تحمل و افزایش دعوا باشد. یافتهها نشان میدهند که در کنار رفاه متوسط، برخورداری نسبی از تامین اجتماعی و همچنین تحصیلات موجب كاهش درگيری میشود.
پرتاب شدن اقشار وسیعی به محدوده فقر و در نتیجه بازماندن کودکان این خانوادهها از تحصیل مرتب و یافتن شغل مناسب میتواند نسلی را تولید کند که گرایش بیشتری به اعمال خشونت در کوچه و خیابان داشته باشد.
حمید قویدل، كارشناس ارشد سازمان امداد و نجات هلال احمر معتقد است: "زور بازو و استفاده از آن برای به كرسی نشاندن و اثبات نظر خود، ویژه جوامع قبیله محور است". وی میافزاید: "تاریخ جامعهشناسی و علوم اجتماعی نشان میدهد رشد و گسترش شهرنشینی و پیدایش جوامع ارگانیكی، استفاده از تعقل و اندیشه برای حل مسایل را نیز به دنبال دارد."
زندگی در کلانشهرها با مشکلات بسیاری همراه است. ترافیک، رفت و آمد، آلودگیهای صوتی و تصویری، انبوه جمعیت و بالاخره در سالهای اخیر آلودگی کلافه کننده هوا. همه اینها باعث شده است تا شهروندان از قدرت تحمل کمتری برخوردار باشند.
اروینگ گُفمان، جامعهشناس کانادایی در مورد عامل تنظیمکنندهی رفتار اجتماعی از واژه "بیاعتنایی محترمانه" استفاده میکند. در محیطهای عمومی همچون مترو، اتوبوس و یا پشت چراغ قرمز در درون اتومبیل، انسانها لحظهای همدیگر را برانداز میکنند و سپس به جایی دیگر خیره میشوند. این رفتار در ایران کاربرد ندارد و حتی "چشم در چشم" شدن نیز عامل دعواهای خونین و حتی قتل میشود.
شناور شدن ارزشهای فرهنگی و ناهمسازی هنجارهای رفتاری در ایران باعث شده که وجه مشترک شهروندان در شکل دادن یک زندگی اجتماعی به سامان مختل شود. این اختلال با بروز کوچکترین عدم تفاهم یا اصطکاک علایق و منافع، خود را در شکل خشونتهای کلامی و فیزیکی بروز میدهد. (عکس: دعوا در صف طرح سلام سینما، روز استفاده رایگان از سینما)
ریشه نزاعهای خیابانی در عدم کنترل خشم و هیجانات لحظهای است. در دهههای گذشته نه تنها هیچکدام از نهادهای آموزشی جامعه (خانواده، مهد کودک، دبستان، دبیرستان) به موضوع کنترل خشم نپرداختهاند، بلکه در روندی معکوس در کل جامعه به خشم و پرخاش دامن زده شده است.
بين "جوان بودن" و شروع نزاع و درگيری رابطه مستقيمی وجود دارد، يعنی تعداد و دفعات نزاع و درگيری رابطه مستقمی با سن و سال افراد دارد. اکثر نزاعهای خیابانی در سن "۱۶ تا ۳۵ سالگی" روی میدهد.
خشونت به احساس ناامنی در درون جامعه دامن میزند. وجود حتی چنین "احساسی" باعث میشود که شهروندان خود را به "سلاح" مجهز کنند. امروزه بسیاری از جوانان ایرانی با خود سلاح سرد و چاقو حمل میکنند که در بسیاری از نزاعهای خیابانی نیز از آن استفاده میشود.
طبق آمار بیش از ۵۰ درصد از قتلهای احساسی و اتفاقی به وسيله سلاح سرد صورت میگیرد. قتلهای احساسی و اتفاقی به قتلهايی گفته میشود که در آن شخص با نقشه قبلی به قتل اقدام نکرده است و دراين موارد اگر فرد قاتل سلاح سرد به همراه نداشت هرگز قتلی انجام نمیشد. باید افزود که طرح ممنوعیت ساخت، حمل و نگهداری و فروش سلاح سرد اکنون سالهاست که در مجلس شورای اسلامی مسکوت مانده است.
زمستان که گذر کند، بهار در توکیو و دیگر شهرهای ژاپن از جمله ساکورا یکی از شاهکارهای خلقت را به نمایش می گذارد. پوشش طبیعت آنجا آنقدر دیدنی می شود که مردم را به کوچه و خیابانها می کشاند تا از این همه طراوت و زیبایی لذت ببرند. مهمتر اینکه بسیاری از مردم ژاپن در سراسر کشور به جاهایی می روند که شکوفه های گیلاس زیادی در آنجا باشد. گلهای آبشاری ویستریا نیز در نزد ژاپنی ها از محبوب ترین گیاهان تزئینی محسوب می شود.
در ژاپن بین 4000 تا 6000 گونه گیاه می روید و از آنجا که ژاپنی ها علاقه زیادی به گل و گیاه دارند و همچنین در غذاهای ژاپنی نه تنها از میوه ها و حبوبات بلکه حتی از برخی گلها و برگها هم استفاده می شود، در فرهنگ ژاپنی برخی گیاهان دارای معانی نمادینی هستند.
لطفا تا باز شدن كامل عكسها شكیبا باشید اگر تصاویر برای شما قابل نمایش نیست بر روی لینک موجود در ابتدای ایمیل کلیک کنید
در ایران 28 دریاچه طبیعی و 9 دریاچه كه براثر ساخت سد شكل گرفته وجود دارد ؛ از این میان 10 دریاچه پرطرفدار طبیعی كشور را بشناسید.
میلیونها سال از زمانی كه كل كره زمین را آب فرا گرفته بود، میگذرد و سهم ایران از آن همه آب، داشتن بزرگترین دریاچه جهان و دومین دریاچه شور جهان شد. دریای مازندران، بزرگترین دریاچه جهان كه بین ایران و جمهوریهای استقلال یافته شوروی مشترك است و آنقدر بزرگ است كه آن را دریا مینامند و دریاچه ارومیه كه دومین دریاچه شور جهان است.
امكانات گردشگری در كنار دریاچههای ایران، آنها را به جاذبههای گردشگری پررونقی تبدیل كرده كه هرچه هواگرمتر میشود، طرفداران آنها هم بیشتر میشود. خیلی از دریاچههای ایران آنقدر معروف هستند كه نیازی به معرفی ندارند اما برخی دیگر نیز هستند كه گردشگران كمتری دارند و برخی دیگر نیز خشك شدهاند و كویرند. به هرحال به هریك از این دریاچهها كه برای گردش و سرگرمی میروید حواستان به پاكیزه نگه داشتن دریاچه باشد و از انداختن هرگونه زباله حتی مواد خوراكی كه تغییر رژیم غذایی جانداران دریاچه را سبب میشود، خودداری كنید.
دریای مازندران موقعیت: استانهای گلستان، گیلان و مازندران
طول دریای مازندران حدود ۱۰۳۰ تا ۱۲۰۰ کیلومتر و عرض آن بین ۱۹۶ تا ۴۳۵ کیلومتر است. این دریا دارای تنوع زیستی متفاوتی است كه مهمترین آن ماهیهای خاویاری است هرچند كه به دلیل صیدهای غیرمجاز نسل ماهیان خاویاری رو به انقراض است.
130رودخانه به این دریا میریزند که بزرگترین آنها رود ولگا است که هر سال به طور میانگین ۲۴۱ کیلومترمربع آب را وارد دریای مازندران میکند. دریای مازندران را به نامهای دریای خزر، وركانه، گرگان و دریای كاسپین نیز میشناسند.
خزر نام قومی است كه به همراه دیگر اقوام بیابانگرد شمال قفقاز، در زمان ساسانیان، بارها و بارها به سرزمین ایران تاختند و پس از حضور کوتاه مدت خود معمولاً به دست سپاه ساسانی از مرزهای ایران بیرون رانده میشدند. در هیچ یک از نوشتههای مؤلفان شرقی و غربی دوران پیش از اسلام نامی از "خزر" بر دریای شمال ایران دیده نشده است. در نوشتههای مؤلفین اسلامی، این دریا در کنار نامهای دیگر، خزر هم نامیده شده است.
دریای گرگان یا دریای ورکانه نام این دریاچه بزرگ در عهد هخامنشیان و همچنین اشکانیان است اما كاسپین از نام قوم کاسپی یا کاسی گرفته شده که قبل از آریاییها در کرانههای غربی تا جنوب غربی این دریا ساکن بودهاند و به تدریج تا کرانههای جنوبی آمدند.
دریاچه گَهَر موقعیت: استان لرستان
دریاچه گَهَر یک دریاچه کوهستانی در ایران است که در منطقه حفاظت شده اشترانکوه بین بخش زز و ماهروی الیگودرز و دورود قرار دارد و سالانه حدود یكصد هزار نفر از آن دیدن میكنند. شما میتوانید علاوه بر استفاده از آرامش این دریاچه ماهیگیری نیز كنید. این درحالی است كه به دلیل نداشتن راه ماشینرو تا حد زیادی از خرابی و آلودگی به دست انسان به دور مانده است.
ساحل این دریاچه به جز در ضلع غربی و شرقی که ساحلی ماسهای دارند برای شنا مناسب هستند اما در سایر نقاط دارای ساحلی صخرهای است که برای شنا مناسب نیست. در قسمت پایین دریاچه، جنگلی انبوه وجود دارد که در شرف نابودی است. در قسمت بالای آن نیز جنگلی انبوه وجود دارد که این جنگل هم در معرض خطر نابودی است. با حدود ۴۰ دقیقه پیادهروی میشود به دریاچه گَهَر دوم رسید. عمق آن کم است و ماهیان کف دریاچه را با کمی دقت میشود به خوبی دید. ماههای تیر و مرداد بهترین زمان سفر به این دریاچه است.
دریاچه شورمست موقعیت: استان مازندران
تورهای گردشگری زیادی به صورت یكروزه و دو روزه علاقهمندان را به بازدید از دریاچه شورمست در سوادكوه میبرند. دریاچه شورمست، تنها دریاچه طبیعی شهرستان سوادکوه که وسعت آن ۱۵ هزار متر مربع و حداكثر عمق آن پنج متر است. این دریاچه در ۵/۵ کیلومتری شهرپل سفید واقع شده است. دریاچه طبیعی شهرستان سوادکوه، در شش کیلومتری غرب شهر پل سفید و در ارتفاعات مشرف به این شهر در مجاورت روستای شورمست واقع شده است.
منظره این دریاچه با جنگل اطراف آن که از درختان کهنسال و بلند قامت توسکا پوشیده شده، آن را به یکی از زیباترین اماکن موجود در شهرستان سوادکوه تبدیل ساخته است. دریاچه شورمست به دلیل قرار گرفتن در شاهراه تهران شمال و وجود دو محور جاده آسفالته و راه آهن از موقعیت بسیار مناسبی برخوردار است.
دریاچه مهارلو موقعیت: استان فارس
نام این دریاچه، برگرفته از نام روستای مهارلو از توابع شهرستان سروستان استان فارس است که در نزدیكی آن قرار گرفته است. وسعت این دریاچه 25 هزار هكتار بوده كه بخش عمدهای از این دریاچه بر اثر خشكسالی سال 1387 خشك شده و تنها 600 كیلومتر مربع آن باقی مانده است. مهارلو در غرب دریاچه بختگان كه امروز كاملا خشك شده، قرار گرفته است.
مهمترین گونه پرنده این دریاچه فلامینگو است. از این دریاچه برای تهیه نمک صنایع استان فارس هم استفاده میشود. همچنین به دلیل سرازیرشدن فاضلاب آبزیانی كه در آن زندگی میكنند در خطر نابودی قرار گرفتهاند. آب دریاچه مهارلو شور است که توسط سه رودخانه نوبهاى خشک،حمزه، سروستان و همچنین روان آبهاى کوههاى مجاور تامین میشود. حداكثر عمق این دریاچه سه متر است.
دریاچه پریشان موقعیت: استان فارس
دریاچه فامور یا پریشان یکی از زیباترین و بزرگترین دریاچههای آب شیرین ایران و خاورمیانه است که در بخش جره و بالاده شهرستان کازرون قرار گرفته است. مساحت این دریاچه 4300 هكتار است كه دور تا دور آن را کوه فراگرفته است.
این دریاچه دارای چهار گونه ماهی بومی به نامهای ماهی زردک، ماهی سرخه، ماهی پرک و مار ماهی آب شیرین و همچنین چند گونه ماهی وارداتی نظیر ماهی کپور، ماهی فیتوفالک و آمور است که در سال ۱۳۶۸ به دریاچه وارد شدهاند اما تنها کپور معمولی با شرایط دریاچه سازش پیدا کرد و دوگونه دیگر مشکلات متعددی را به وجود آوردهاند. هر سال با آغاز فصل پاییز پرندگان زیادی از سیبری و كشورهای اسکاندیناوی به جمله زیستگاهها و دریاچههای استان فارس مانند دریاچه پریشان كوچ میكنند و مناظر زیبایی را به وجود میآورند.
این دریاچه بر اثر سوزاندن بخش بزرگی از نیزارهای اطرافش به علت عملیات راهسازی در معرض خطر است. در طی این آتش سوزیها هزاران قطعه لاک پشت و پرنده مهاجر از بین رفتهاند. همچنین بخش اعظم این دریاچه به علت خشکسالی های اخیر خشک شده است. كارشناسان بر این باورند كه خشكسالی و برداشت بیرویه و غیر اصولی آب از مهمترین دلایل خشك شدن دریاچه پریشان میباشد.
دریاچه ارومیه موقعیت: استان آذربایجان غربی
دریاچه ارومیه بزرگترین آبگیر دائمی آسیای غربی است که در شمال غرب فلات ایران قرار گرفته است. وسعت این دریاچه۸۷۶ /۵۱ كیلومتر مربع است که حدود سه درصد مساحت کل کشور را دربر میگیرد. از نكات جالب درباره این جاذبه طبیعی این است كه میزان نمک محلول در آب این دریاچه دو برابر اقیانوسها است و به همین دلیل، هیچ ماهی و نرمتنی به جز گونههایی از سختپوستان در آن زندگی نمیکنند، آب آن هیچوقت یخ نمیزند و شناگران نیز میتوانند روی آن شناور بمانند.
دریاچه ارومیه 102 جزیره دارد كه البته برخی از آنها مانند جزیره كاظم داشی این روزها به یك كوه تبدیل شدهاند. مدتی است كه این دریاچه به دلیل پل میانگذر شهید كلانتری، احداث چاههای عمیق بسیار زیاد و غیرقانونی و ساخت سد روی رودخانههایی كه دریاچه را تغذیه میكردند در خطر خشكسالی شدید قرار دارد.
دریاچه زریوار موقعیت: استان كردستان
دریاچه آب شیرین زریوار یكی از مهمترین دریاچههای غرب كشور است كه در سه كیلومتری مریوان قرار دارد. مساحت این دریاچه 720 هكتار است كه حداكثر شش متر عمق دارد. وجه تسمیه زریوار و زریبار كه هر دو در منطقه متداول است، به واژه "زری" كه در زبان كردی به معنی دریاچه است، باز میگردد. پسوند "دار" و "بار" پسوند تشبیهی و زریبار یا زریوار به معنی دریاچهوار است.
درباره این دریاچه افسانههای متعددی وجود دارد كه مشهورترین آنها حکایت از وجود شهری مدفون در زیر آبهای دریاچه دارد. در این دریاچه ماهیهایی چون سیاه ماهی خالدار، سیاه ماهی معمولی و عروس ماهی و همین طور 31 گونه پرنده بومیو مهاجر زندگی میكند. اگر به دریاچه زریوار سفر كردید، ماهی كبابهایی كه كنار این دریاچه پخته میشوند و قایقرانی روی آن به طور حتم خاطرات خوبی برایتان میسازند.
دریاچه اوان موقعیت: استان قزوین
اگر روزی خواستید قلعه الموت را ببینید دریاچه اوان را از یاد نبرید. این دریاچه که بیش از 70 هزار متر مربع مساحت دارد، در ارتفاع هزار و 800 متری از سطح دریا واقع شده و تنها از آب چشمههای زیرزمینی موجود در بستر دریاچه تغذیه و تنها بخش ناچیزی از آن هنگام بارندگی تامین میشود اما به صورت سطحی و کم. غلیان دائمی آن باعث صافی و زلالی آب دریاچه شده است.
عمیقترین بخش اوان به 5/7 متر میرسد که در جنوب شرقی آن واقع شده است البته برخی از مسئولان عمق دریاچه را بین یک تا 20 متر تخمین زدهاند. از سرریز آب دریاچه نیز رود کوچکی تشکیل میشود که آب آن مورد استفاده کشاورزان روستاهای کوشک و آیین است. در تابستان این دریاچه محل ماهیگیری، آبتنی و قایقرانی و در پاییز، مأمن پرندگان مهاجر مانند قو، غاز، مرغابی و در زمستان با توجه به برودت هوا و یخ زدن سطح آن قابل اسکیسواری است.
دریاچه حوض سلطان موقعیت: شمال قم
اغلب تورهای گردشگری كه برای دیدن كاشان و یا زیارت حضرت معصومه (س) به قم میروند، سری هم به دریاچه آب شور حوض سلطان میزنند. دریاچه نمک حوض سلطان در ۴۰ کیلومتری شمال قم و به مساحت تقریبی ۲۴۰ کیلومتر مربع است. وسعت و شکل دریاچه متناسب با ورود آب و میزان بارندگی آن درفصول مختلف سال متفاوت است. در مواقع بارندگی و ذوب برفهای ارتفاعات اطراف، چون بر میزان آب ورودی افزوده میشود، وسعت آن زیاد و در غیر از این ایام، وسعت آن کم میشود. بدین ترتیب سطح آب دریاچه پیوسته در نوسان است. این دریاچه از دو چاله جدا از هم تشکیل شده است.
چاله غربی به نام حوض سلطان و چاله شرقی به نام حوض مره است که بهوسیله یک آبراهه به هم وصل میشوند. رودهای متعددی به این دریاچه وارد میشوند که از اراضی شورهزار ونمکی اطراف عبور میکنند. حوض سلطان در سال ۱۸۸۳ میلادی و بر اثر ساخت جاده شوسه تهران قم تشکیل شد.
دریاچه ولشت موقعیت: استان مازندران
دریاچه کوهستانی ولشت در کیلومتر 25 جاده چالوس کرج، شهر مرزنآباد واقع شده، دریاچه ولشت یکی از 10 دریاچه آب شیرین کشور است که در این منطقه واقع شده و محیط زیست مناسبی را برای پرندگان و آبزیان فراهم كرده است. گونههای گیاهی و جانوری کلاردشت نیز از دیگر ویژگیهای آن هستند.
این دریاچه در ارتفاع یک هزار متری از سطح دریای خزر قرار دارد. مسیر دسترسی به آن از شهر چالوس و از طریق کندوان و محور ارتباطی چالوس به تهران آغاز و پس از طی 23 کیلومتر و بعد از پل کجور و گذر از سربالاییها و پیچهای جنگل تا کنار دریاچه ادامه مییابد. حضور گردشگران بدون نظارت طی سالهای گذشته طبیعت این منطقه آسیبپذیر و اکوسیستم طبیعی آن را دگرگون کرده است. از جمله ورود آلایندههای محیطی، حیات انواع آبزیان چون ماهی سفید، اردک ماهی، شاه کولی و حتی جلبکها و پلانگتونها را در معرض تهدید قرار میدهد.
دریاچه نِئور موقعیت: مرز بین گیلان و اردبیل
دریاچه نِئور دریاچهای ما بین شهر اردبیل و شهر خلخال در مرز بین استان گیلان و استان اردبیل است. این دریاچه در ۴۸ کیلومتری جنوب شرقی اردبیل بهطرف خلخال در یکی از درههای کوهستان باغیرو و در ارتفاع ۲۵۰۰ متری از سطح دریا با مساحتی بالغ بر ۲۱۰ هکتار و عمق متوسط ۵ متر است.
پس از طی چهل کیلومتر از شهر اردبیل به سمت شهر خلخال به ده بودالالو میرسیم. سپس میبایست جادهای به طول سیزده کیلومتر را به سمت بالای کوه طی کرده تا به دریاچه رسید. این دریاچه دارای نوعی ماهی به نام قزلآلای رنگین کمان میباشد. جاده کوهستانی برای رسیدن به این دریاچه آسفالت بوده، ولی جاده دور دریاچه خاکی میباشد. متأسفانه نزدیک به دو سال است که ماهی در دریاچه وجود ندارد.
ماهیهای دریاچه نئور هر سال پیش از زمستان صید و جمعآوری میشوند زیرا در اثر یخ زدن دریاچه این ماهیها نمیتوانند در زمستان زنده بمانند و پس از زمستان دوباره ماهیهای کوچک پرورشی در نئور رها میشوند. با بهرهگیری از آب این دریاچه، تعدادی استخر پرورش ماهی نیز در پیرامون اردبیل درست شده است.
دریاچه قله سبلان موقعیت: استان اردبیل
سبلان، از کوههای مرتفع ایران است که در شمال غرب کشور و در استان اردبیل قرار دارد. سبلان سومین قله بلند ایران (پس از دماوند و علمکوه) و یک کوه آتشفشانی غیرفعال است. ارتفاع قله این کوه ۴۸۱۱ متر است و در بالای قله آن دریاچه کوچکی قرار دارد. سبلان به خاطر آبگرمهای طبیعی دامنه کوه، طبیعت تابستانی زیبا و پیست اسکی آلوارس مورد توجه گردشگران است.
کوهستان سبلان از کانون های مهم آبگیر دائمی رودهای آذربایجان می باشد. دامنه های شمالی آن به دره رود قره سو و اهرچایی و دامنه های جنوبی آن به شاخه ها ی آجی چای منتهی می گردد. بنابراین سبلان بخش عمده ای از آب های حوضه رود ارس و دریاچه ارومیه را تامین می کند در دامنه های سبلان چشمه های فراوان آب گرم و آب سرد معدنی وجود دارد که در فصول مختلف مورد استفاده اهالی مشکین شهر و گردشگران قرار می گیرد. در بالای قله سبلان حفره ای وجود دارد که دهانه آتش فشان سبلان بوده است و امروزه به صورت دریاچه ای در فصل گرم ظاهر می شود.
برگرفته از : سایت برترین ها و به نقل از روزنامه هفت صبح
سرطان بیماری وحشت آوریست که اتفاقا در کشورهای توسعه یافته شیوع بیشتری دارد.
هادی معیری نژاد : این بیماری چنان که از آمار سازمان بهداشت جهانی بر می آید در بدترین حالت خود کشورهای اروپای مرکزی و در بهترین حالت کشورهای خاورمیانه را درگیر کرده است. خوشبختانه کشور ما ایران در منطقه کم سرطان جغرافیای این بیماری قرار دارد گرچه به دلایلی در چند سال اخیر ما ایرانیان، خیز بسیار نگران کننده ای در آمار ابتلا به این بیماری برداشته ایم.
تصویر زیر وضعیت کشورهای اروپایی را در این زمینه نشان می دهد؛
بدترین قسمت اروپا اروپای مرکزی با 123 مرگ به ازای هر صد هزار نفر است. این آمار در اروپای شمالی 108 نفر در اروپای جنوبی 105 نفر و در اروپای غربی 105 نفر است.
در این نمودار آمار انواع سرطان در رنگهای مختلف آورده شده است. به ترتیب سرطان ریه، روده، سینه، پروستات، پانکراس و معده.
تصویر زیر وضعیت قاره آمریکا را نشان می دهد؛
در این تصویر آمریکای شمالی با 106 مرگ به ازای هر صد هزار نفر صدر نشین است. منطقه کارائیب با 102 نفر آمریکای جنوبی با 101 نفر و آمریکای مرکزی با 74 مرگ در رده های بعدی هستند.
آمارهای انواع مختلف سرطان به ترتیب ریه، روده، سینه، پروستات، پانکراس، معده و کلیه است.
تصویر زیر نشان دهنده وضعیت قاره آفریقاست؛
تنوع سرطانها به ترتیب کلیه، روده، سینه، رحم، پروستات، مری، ریه، سرطان پوست.
تصویر زیر وضعیت آسیا و اقیانوسیه را نشان می دهد؛
ناحیه مرکز و جنوب آسیا که کشور ما نیز در آن قرار دارد بهترین وضعیت در سطح جهان است.
تنوع سرطانها به ترتیب ریه، معده، کلیه، روده، سینه، مری، رحم، دهان و سر و گردن، پروستات.
توماس باربی، عکاس خلاق آمریکایی یکی از پدیده های عکاسی سورئال است که بدون استفاده از نرم افزارهای کامپیوتری و با ترکیب دو یا چند عکس معمولی، کلاژی از دنیای غیرواقعی به وجود می آورد.
حضور انور شما دوستان پرشین استار خصوصا کسانیکه دستی بر آتش هنر دارند عرض شود که سورئالیست ها از هر قماش فیلمساز؛ نویسنده یا نقاش که باشند حق بزرگی گردن به وجد آوردن ما دارند. هرچند این به وجد آمدن٬ می تواند در عکس یا تابلوی نقاشی چند ثانیه و در فیلم بیشتر طول بکشد و بعد فروکش کند اما همین چند ثانیه و دقیقه می تواند تجربه یک حس عجیب و البته تازه باشد.
توماس باربی هم یکی از عکاسان جماعت سورئال هاست. عکاسی که حسی شبیه معلق بودن را می شود با تماشای عکس هایش تجربه کرد. هرچند خودش گفته با وجود اینکه تمام دوران نوجوانی و جوانی اش دلش می خواسته به یکی از عکاسان بزرگ جهان تبدیل شود٬ اما هیچ فکرش را نمی کرد که روزی جزو دار و دسته سورئال ها به حساب بیاید.
توماس باربی متولد 1957 در گینه است. اما او فقط در گینه به دنیا آمد. توماس شش ماهه بود که پدر و مادرش بی خیال ماجراجویی شان در گینه شدند و سر از آپارتمانی در ژنو در آوردند اما توماس هم درست مثل همه آدم ها آرزوهای پدر و مادرش را نقش بر آب کرد و از 13سالگی نقاشی را به شکل حرفه ای شروع کرد و اولین نمایشگاه انفرادی نقاشی اش را در 16 سالگی برگزار کرد.
اما توماس به این قانع نشد و در اوایل جوانی قلم مو و رنگ را کنار گذاشت و دوربین عکاسی به دست گرفت و به هوای عکاسی به تمام دنیا سفر کرد. حالا توماس 56 ساله یکی از عکاسان شناخته شده این سبک است. عکاسی که در نمایشگاه سورئالیست ها به مناسبت بیست و چهارمین سال مرگ دالی در اسپانیا٬ بخش ویژه ای را به عکس هایش اختصاص داده اند. عکس هایی که آدم دلش می خواهد یکی از آدم های معلق داخل عکس باشد و با آنها پرواز کند ...
لطفا تا باز شدن كامل عكسها شكیبا باشید در صورتیکه عکسها قابل نمایش نیست، در بالای ایمیل بر روی گزینه Show Imagesیا Display images belowکلیک کنید
:: موضوعات مرتبط:
علمی ،
، :: برچسبها:
دنیای غیر واقعی,
سورئالیسم,
تصاویر,
عکاس,
توماس باربی,
کلاژی,
گینه,
نویسنده : مسعود , مهتاب
تاریخ : سه شنبه 6 اسفند 1392
بر این واقعیت واقفید که لامپ مصرف برق بسیار بالایی دارد چراکه تنها ۵ درصد انرژی مصرف شده را به نور تبدیل میکند. در کشورهای عضو اتحادیه اروپا فروش لامپ از روز اول سپتامبر سال ۲۰۱۲ ممنوع شد.
لامپ به تاریخ پیوست
بهخاطر صرفهجویی در مصرف انرژی اتحادیه اروپا تولید آن را ممنوع اعلام کرد. اقدامی که گام به گام از سال ۲۰۰۹ جامه عمل پوشید و لامپهای کممصرف جایگزین لامپهای قدیمی شدند. بطوریکه از روز اول سپتامبر سال ۲۰۱۲ فروش لامپهای قدیمی کاملا ممنوع شده است.
تکنولوژیهای جدید
ممنوعیت تولید لامپ بسرعت تاثیر خود را نشان داد. تاکنون هیچگاه این همه تنوع در عرصه تولید لامپهای کم مصرف دیده نشده است. در مقایسه با لامپهای قدیمی "ال ای دی" تا ۹۰ درصد انرژی صرفهجویی میکند.
صرفهجویی در پول و مصرف برق
یک خانواده سه نفره در آلمان میتواند در صورتی که همه لامپهای ساختمان را با لامپهای ال ای دی تعویض کند، ۶۰ یورو در ماه در هزینه برق صرفهجویی کند. هرچند قیمت ال ای دیها هنوز گران است، اما عمر آنها ۲۵ برابر لامپهای معمولی است.
پیروز در همه آزمایشها
همه لامپها چه قبل چه بعد از ورود به بازار، آزمایشهای گوناگونی را از سر میگذرانند. ال ای دیها در همه این آزمایشها در مقابل رقبا پیروز شدهاند. اینلامپها دارای بازدهی بالا، سازگار با محیط زیست، دارای عمر طولانی و نور خوبی هستند. (عکس: دستگاه آزمایش عمر لامپ)
کم مصرف، اما پرخطر
برخی از انواع لامپهای کم مصرف حاوی گاز جیوه هستند که این گاز سمی و برای سلامت خطرناک است. این لامپها نباید بعد از اتمام عمرشان وارد زباله شوند، بلکه باید بهصورت جداگانه جمعآوری شوند. (عکس: در فروشگاههای آلمان جعبههایی بدین منظور تعبیه شده که مصرفکنندگان میتوانند لامپهای از کارافتاده را تحویل دهند)
نورپردازی
ساختمانهای بزرگ همچون ساختمان مجلس فدرال آلمان، اکنون با لامپهای ال ای دی نورپردازی میشوند. هزینه این نورپردازی به ساعتی کمتر از ۳ یورو تقلیل یافته است که در مقایسه با گذشته هزینه بسیار نازلی است.
کنترل میزان نور
نور سفید لامپهای ال ای دی ضریب امنیت برای تردد خودروها و عابر پیاده را افزایش میدهد و در عین حال میتوان میزان نور این لامپها را در ساعت کم رفت و آمد کاهش داد که با کاهش مصرف برق همراه است. (عکس: شهر گوتینگن آلمان واقع در ایالت نیدرساکسن که از این سیستم استفاده میکند)
مکمل نور روز
در بسیاری از ساختمانهای بزرگ همچون این سوپرمارکت، تلاش میشود با استفاده از پنجرههای بزرگ از نور طبیعی روز بیشتر استفاده شود. لامپهای ال ای دی نور مکمل را تامین میکنند که بخاطر نور سفیدشان با نور طبیعی هماهنگی بیشتری دارد.
رابطه نور و آموزش
تحقیقات نشان دادهاند که انتخاب نور مناسب در آموزش و فراگیری تاثیر بسزایی دارد. رنگ نور لامپهای ال ای دی را میتوان متناسب با شرایط تغییر داد. در این مدرسه در شهر هامبورگ آلمان در ساعات مختلف آموزش از نور با "رنگ گرم" که آرامبخش است و یا از نور با "رنگ سرد" که انگیزه بخش است استفاده میشود.
تکنیک در خدمت مناطق محروم
بیش از یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون نفر در جهان از موهبت الکتریسیته محروم هستند. اکنون در برخی از مناطق دور افتاده با استفاده از انرژی خورشیدی برق تولید میشود. (عکس: در اتیوپی اکنون به کمک لامپهای ال ای دی، برق تولید شده توسط سلولهای خورشیدی بصورت بهینه مصرف میشود. این لامپها با یک باتری معمولی نیز ساعتهای طولانی نور تولید میکنند)
نسل جدید در راه است
هنوز روند تولید لامپهای ارگانیک (OLED) بسیار گران قیمت است و به تولید انبوه نرسیده است. اما تا آن زمان میلیاردها دلار در کارخانههای تولید ال ای دی سرمایهگذاری خواهد شد. اکنون چینیها نیز به این بازار وارد شدهاند و میخواهند در وهله نخست با تولید لامپهای ال ای دی مصرف انرژی خود را کاهش دهند.
آن دوران برای ایرانیها هم گذشت
"قدیما لامپها رو روشن میذاشتیم و میرفتیم مسافرت، دزده فکر کنه یکی خونه است. الان هرجور حساب میکنیم، لامپها رو خاموش کنیم و دزد بزنه، به صرفه تره!" این لطیفه بعد از اجرای برنامه هدفمندی یارانهها و افزایش بهای انرژی در ایران رواج یافت. لطیفهای که حکایت از افراط و تفریط در ایران دارد. استفاده از این لامپها در کنار رواج فرهنگ صرفهجویی شاید بتواند به خروج از بحران کمک کند.
کمک به حفظ محیط زیست
تقریبا ۸ درصد از کل گازهای گلخانهای که به اتمسر فرستاده میشود بخاطر تولید روشنایی در کره زمین است. استفاده بهینه از انرژی به کمک لامپهایی که دارای بازدهی بالا، سازگار با محیط زیست، عمر طولانی و نور خوب هستند میتواند به حفظ محیط زیست کمک کند.
:: موضوعات مرتبط:
علمی ،
، :: برچسبها:
لامپ,
تکنولوژی,
اتمسفر,
لامپ کم مصرف,
نویسنده : مسعود , مهتاب
تاریخ : سه شنبه 6 اسفند 1392
روز شکرگزاری (ThanksGiving Day) در آمریکا یک جشن سنتی است که در چهارمین پنجشنبه ماه نوامبر هرسال برگزار میشود و فرصتی است برای گردهمایی دوستان و اعضای خانواده و قدردانی از خداوند برای نعماتی که از آنها برخوردارند. بسیاری از آمریکایی ها در این روز وقت خود را برای آماده کردن غذا و توزیع آن بین مستمندان در آشپزخانههای عمومی، کلیساها و پناهگاههای افراد بیخانمان صرف میکنند و برخی دیگر برای تهیه مواد غذایی به سازمانهای خیریه پول اهدا میکنند.
هرچند ریشه این جشن ملی به اروپا برمی گردد اما اکنون عمدتا این مراسم به آمریکای شمالی محدود است. در روز شکرگزاری مراسمهای محلی و رژههای سالانه نیز برگزار میشود که یکی از معروفترین آنها رژه میسی (Macy) و به پرواز در آمدن بالون هایی از شخصیت های محبوب كارتونی در شهر نیویورک است. تصاویر زیر گوشههایی از روز ملی شکرگزاری امسال و هشتاد و هفتمین دوره مراسم یاد شده را نشان می دهد که در 22 نوامبر 2013 برگزار شده است.
لطفا تا باز شدن كامل عكسها شكیبا باشید در صورتیکه عکسها قابل نمایش نیست، در بالای ایمیل بر روی گزینه Show Imagesیا Display images belowکلیک کنید