تبادل لینک
هوشمند برای
تبادل لینک
ابتدا ما را با
عنوان
نیازمندی های
پزشکی- ورزشی-
علمی ... و
آدرس injast.LXB.ir
لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.
بازار بورس تهران که تا چند ماه پیش یکی از پرسود ترین و پررونق ترین بازارهای ایران بود چند هفته ای هست که روزهای تاریک و پر ضرر و زیان را سپری میکند ؛ چند هفته پیش در حالی که همه منتظر شکسته شدن مرز 90.000 واحد بودند شاخص بورس تا 89.500 واحد افزایش یافت ولی به 90.000 واحد نرسید و هم اکنون حدود 1 ماه است که شاخص بورس حدود 10.000 واحد کاهش یافته و از حدود 90.000 واحد به حدود 80.000 واحد رسیده.
نمودار بالا کاهش شاخص بورس طی 1 ماه اخیر را نشان می دهد ؛ اما در همین حال برخی از کارشناسان تکنیکال معتقدند که ممکن است در چند هفته آینده مجدداً بورس مسیر رشد و افزایش را پی بگیرد.
امروز نیز مانند روز های گذشته بورس با کاهش حدود 1 درصدی همراه بود و با ۷۷۶.۴ واحد کاهش به ۸۱۸۹۳.۹ واحد رسید.
نماد هایی که بیشترین تاثیر را بر بازار امروز داشتند به صورت زیر هستند :
بیشترین افزایش : تهران شيمي (شتهران) بیشترین کاهش : ح . ليزينگ ايران (وليزح) برترین تقاضا : داروسازيزهراوي(دزهراوي) برترین عرضه : گروه مپنا (سهامي عام)(رمپنا)
همچنین آمار معاملات بازار به این شکل خلاصه شده :
مجموع حجم معاملات ۳۹۱,۷۲۴,۳۵۱ سهم مجموع ارزش معاملات ۱,۶۹۷,۶۶۹ میلیون ریال جمع تعداد معاملات ۵۶۹۲۳ معامله ارزش بازار ۴,۰۲۷,۶۶۲ میلیارد ریال
لغو تحریم شرکت نفت و نفتکش ایران و جزئیات شرایط صادرات نفت
مدیرعامل شرکت ملی نفتکش با اشاره به خروج نام این شرکت و شرکت ملی نفت ایران از لیست تحریم خزانه داری آمریکا، جزئیات شرایط جدید صادرات طلای سیاه ایران به مقصد 6 مشتری سنتی ایران شامل چین، هند، ترکیه، تایوان، ژاپن، کره جنوبی را تشریح کرد.
علي اكبر صفايي در گفتگو با مهر درباره آثار تعلیق برخی از تحریمهای نفتی پس از توافق ایران و گروه 1+5 گفت: از اين پس مانعی در ارائه پوششهاي بیمهاي، خدمات بانکی و دیگر خدمات مرتبط با کشتیرانی بینالمللی به ویژه برای حمل دریایی محمولههای نفت خام و فرآوردههای نفتی ایران وجود ندارد.
مديرعامل شركت ملي نفتكش ايران با اعلام اینکه در شرایط فعلی برخی از محدودیتهای بینالمللی برای صادرات و حمل دریایی نفت خام ایران به 6 مشتری سنتی نفتی کشور وجود ندارد، تصریح کرد: بر اساس راهنمای اجرایی طرح اقدام مشترک توافق شده میان ایران و گروه 1+5 که 20 ژانویه (30 دی ماه 92 ) توسط دولت آمریکا منتشر شده از اين تاریخ تحریم های مرتبط با صادرات نفت ایران به حالت تعلیق در ميآيد.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه دامنه این تعلیق تحریمها بخشهاي حمل و نقل، بیمه و همچنین نقل و انتقالات مالی را هم در بر می گیرد، تصریح کرد: بر اساس این راهنما شرایط تعلیق شامل حال اشخاص (حقوقی و حقیقی) که قبلا در لیست تحریم خزانه داری آمریکا قرار گرفته اند نمیشود اما نفتکش و شرکت ملی نفت ایران به صراحت از این قاعده مستثنی شدهاند.
به گفته صفایی، از اين پس مانعی در ارائه بیمه، خدمات بانکی و دیگر خدمات مرتبط با کشتیرانی بینالمللی برای شرکت ملی نفتکش ایران به منظور حمل نفت خام کشور به 6 کشور چین، هند، ترکیه، تایوان، ژاپن، کره جنوبی در سقف تعیین شده وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران در خصوص تعليق تحريم پوششهاي بيمه اي و کلوپهای پی اندآی عضو گروه بینالمللی هم توضیح داد: پیش بینی میشود تا این کلوپها نیز به زودی اقداماتی را به منظور هم راستا شدن با سیاستهای اجرایی دولت آمریکا اتخاذ كنند.
این مقام مسئول درباره اقدامات شركت ملي نفتكش پس از تعلیق برخی از تحریمهای نفتی بیان کرد: اگرچه این تعلیق چراغ سبزی برای نفتکش ایران است اما توقع ما بازگشت سریع نفتکش به بازار بینالمللی و حمل و نقل نفت به تمامی اقصی نقاط جهان علاوه بر 6 کشور آسیایی است.
مدير عامل شركت ملي نفتكش ايران ادامه داد: حضور نفتکش در بازار بینالمللی حمل و نقل دریايی با استاندارد قابل قبولی که دارد منافع زیادی نه تنها برای کشورهای وارد کننده نفت و محصولات نفتی آن بلکه برای شرکتهای بزرگ نفتی و صنعت نفت بینالمللی به دنبال خواهد داشت.
این عضو هیات مدیره شرکت ملی نفتکش در پایان خاطرنشان کرد: تا زمانیکه امکان حضور شرکت ملی نفتکش برای بازگشت به بازار بینالمللی فراهم شود، این شرکت همچنان تحت حمایت برای حمل محمولههای صادراتی نفتی کشور قرار دارد.
چرا این بار نیز دلار به سطحی پایین تر از ۲۹۰۰تومان نرسید؟ به نظر می رسد رییس کل بانک مرکزی چندان تمایلی به این کاهش نرخ ارز ندارد.
روز سی ام دی ماه مصادف بود با اجرایی شدن گام اول توافقنامه ژنو. بازار ارز و مردم از مدت ها پیش انتظار چنین روزی را می کشیدند. همانطور که قابل پیش بینی بود، نرخ ارز توانست در کاهشی ۵۰تومانی خود را به نرخ ۲۹۰۰ تومان برساند. اما این کاهش چندان دوامی نداشت.
در روز اول بهمن ماه نرخ دلار با صعودی دوباره خود را به قیمت ۲۹۵۰ تومان رساند و سرانجام در روز ۲بهمن ماه، خود را در محدوده قیمتی ۲۹۶۵تومان تثبیت کرد. اما چرا این بار نیز دلار به سطحی پایین تر از ۲۹۰۰تومان نرسید؟ به نظر می رسد رییس کل بانک مرکزی چندان تمایلی به این کاهش نرخ ارز ندارد.
در همین زمینه، غلامرضا کیامهر، کارشناس حوزه بانک می گوید: «همانطور که در ارتباط با تورم پدیده ای به نام انتظارات تورمی داریم ، در ارتباط با نرخ دلار و ارز نیز پدیده ای داریم به نام انتظارات افزایشی. درمواردی مثل ماجرای شروع اجرای توافقنامه مقدماتی ژنو پدیده ای به نام انتظارات کاهشی ایجاد شد.
این انتظارات کاهشی مبنای اقتصادی زیادی ندارد و بیشتر هیجانی و نتیجه یک جو روانی اتفاق خوب و مثبت در حوزه روابط خارجی کشور است . این جو روانی باعث شد قیمت دلار در یکی دو روز اولیه بعد از ۳۰ دی ماه کاهشی جزئی داشته باشد.» وی در توضیح در دلیل نبود مبنای اقتصادی کاهش نرخ ارز معتقد است: «این موضوع مبنای اقتصادی ندارد چرا که هنوز دلارهای آزاد شده ما به داخل کشور سرازیر نشده است.
قرار است در چارچوب توافقنامه مقدماتی ژنو مبلغی در حدود ۴.۵میلیارد دلار از پول های ما که در خارج از کشور مانند کشورهای چین و هند بلوکه شده است به تدریج و در چندین قشط آزاد و از طریق شبکه بانکی به داخل کشور منتقل شود.» هنوز اتفاقی نیافتاده است!
این کارشناس در ادامه می افزاید: «هنوز اتفاق عملی نیفتاده است که تحت تاثیر آن اتفاق ، یعنی ورود آزادانه ارز یا دلارها به داخل کشور یک تغییری در معادله بین عرضه و تقاضا ایجاد شود و در نتیجه آن نرخ ارز خود به خود کاهش یابد و این روند کاهشی ادامه دار باشد. این موضوع امیدواریی ها را در بازار ارز در میان معامله گران بازار ارز به وجود آورده است.به عبارتی دیگر بهتر است بگوییم اجرای مفاد توافقنامه اولیه ژنو نگرانی هایی را در میان سوداگران و دلالان بازار ارز به وجود آورده است که ناچار شدند مقداری از ارز احتکار شده خود را به بازار عرضه کنند.»
کیامهر تاکید می کند: «اما اگر این انتظارات روانی کاهشی اگر با سیاست های ارزی کاهشی دولت یا بانک مرکزی همراه نباشد نمی توان ادامه شدید کاهش نرخ ارز را انتظار داشت.
بعد از شروع عملیاتی شدن مفاد توافقنامه ژنو، نوع واکنش بانک مرکزی نسبت به آن می توانست تا حد قابل ملاحظه ای تاثیرگذار باشد یعنی اگر بانک مرکزی نسبت به این کاهش اندک نرخ دلار واکنش مثبت نشان می داد و با روی گشاده از آن استقبال می کرد امکان داشت تاثیرات روانی اجرای موافقتنامه مدتی زمانی بیشتر و در مقداری افزون تر ادامه پیدا کند.»
او با بیان اینکه « متاسفانه این بار نیز تاثیرات روانی اجرای فاز اول موافقتنامه ژنو در کاهش نرخ دلار با واکنش منفی رییس کل بانک مرکزی روبرو بود» می گوید: « همانطور که همه در اخبار شنیدیم دکتر سیف رییس کل بانک مرکزی یک روز قبل یا یک روز بعد از این واقعه در سخنانی اظهار داشت که بانک مرکزی اجازه وارد شدن شوک قیمتی به بازار ارز را نخواهد داد.»
به عقیده وی: « ترجمه اظهارات ایشان این بود که بانک مرکزی اجازه نخواهد داد تحت تاثیر اجرایی شدن توافقنامه اولیه ژنو نرخ ارز در بازار به صورت جدی کاهش یابد. اما با این حال اگر این توافقنامه به صورت جدی اجرا شود، در ماه های آینده شاهد کاهش شدید نرخ دلار خواهیم بود و بانک مرکزی نیز نخواهد توانست جلودار این کاهش شود.»
این کارشناس اقتصادی در ادامه بیان می کند: «همین موضع گیری سبب شد تا بعد از مدت زمانی کوتاه دوباره به وضعیت قبل بازگردد که به نظر من این گونه موضع گیری های بانک مرکزی نسبت به کاهش نرخ دلار روشی درست نیست و یادآور همان مطالبی است که رییس کل بانک مرکزی چند ماه پیش در شروع کار خود و درجمع عده ای از اعضای اتاق ایران بحث مناسب بودن کف قیمت ۳هزار تومان را مطرح کرد. آن اظهارات حتی به نوعی با مخالفت دولت و به خصوص سخنگوی اقتصادی دولت و بسیاری از کارشناسان اقتاصدی روبرو شد.»
کیامهر معتقد است: « اگر پایدار ماندن موافقتنامه اولیه ژنو ادامه پیدا کرده و طرفین به تعهدات خود در ارتباط با این موافقتنامه عمل کند، از بانک مرکزی باید انتظار داشته باشیم که اگر موافق اثرات کاهشی نرخ ارز نیست حداقل در این مورد سکوت اختیار کند. چون ممکن است کاهش نرخ ارز برای بودجه دولت یا برای بخش بازرگانی کشور چندان مطلوب نباشد اما با توجه ارز محور بودن شدید صنایع و تولیدات ما چنین واقعه ای به سود اقتصاد کلان، صنایع و تولیدات و دیگر کسب و کارهای وابسته به ارز تمام خواهد شد.»
وی این را نیز یادآوری می کند که: «دولت نمی تواند با استفاده از ابزارهای پولی کسری بودجه های خود را جبران کند چون این ریال هایی که به بودجه دولت تزریق می شود قدرت خرید ندارد و به افزایش نرخ تورم دامن می زند که این با سیاست های دولت دکتر روحانی در خصوص کاستن از نرخ تورم و افزایش قدرت خرید مردم سازگاری ندارد.»
کیامهر در آخر راه حل خروج از این بحران را اینگونه توضیح می دهد: «به اعتقاد من دولت به جای افزایش تصنعی نرخ دلار با هدف تامین کسری بودجه های سنگین خود بهتر است از حالا تا چهار سال آینده به فکر کوچک سازی دولت و کاهش هزینه های آن باشد. چرا که دولتی بزرگ و پرهزینه همیشه با خطر کسری بودجه مواجه خواهد بود. اجرای دقیق سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و واگذاری مالکیت و مدیریت شرکت ها و بنگاه های اقتصادی دولتی به بخش خصوصی واقعی و مردمی یکی از راه های کوچک سازی دولت و کاهش کسری بودجه های آن است. به نظر می رسد متاسفانه درخصوص این مساله اتفاق نظر لازم در دولت یازدهم وجود ندارد.»
بچه کوچولو ایستاده است در جمع خانواده و تازه با تمام قدش به سر آدم بزرگ هایی که هرهر و کرکر می خندند هم نمی رسد. در محفل بزرگ ترها جوک هایی از قومیت ها را تعریف می کنند و هریک پیامک خنده داری در مورد یک گروه می خواند. بچه کوچولو به سه سال نرسیده است که وقتی می خواهد جلب توجه کند می گوید: «فلانی گفت: من گشنمه!» او حتی نمی داند وقتی این حرف را می زند خانواده به چه می خندند، اما همین که جلب توجه کند برایش کافی است. بزرگ تر که می شود می فهمد این لطیفه های قومیتی چه معنایی دارد، اما دیگر برایش مهم نیست که زن دایی از یک قومیت است و دامادشان از قومیت دیگر، این یکی از لطیفه های فلان طایفه ناراحت می شود و آن یکی از لطیفه های طایفه دیگر؛ در نظر او گرچه آقا محسن مرد بزرگی است، مرد خوبی است، اما چون از یک طایفه خاص است می شود در مورد همزبانانش جوک گفت و او هم اگر اخم کند بی جنبه است! منطق او دیگر می تواند این چیزها را شبیه سازی کند و تعمیم دهد: «هرکس را که شبیه ما نیست می توانیم مسخره کنیم.» بعد دایره بازیچه های کلامی اش گسترده تر می شود: «پیرترها، دخترها، زن ها، معلم ها، کارگرها، کلاس اولی ها، ترم اولی ها، ترم بالایی ها... » آن روز دیگر به یاد نمی آورد این عادت دست انداختن، متلک گفتن و مسخره کردن را از کجاآورده است، اما رفتار اجتماعی ناپسند او آنقدر درونی شده که ترک کردنش سخت است. کودک باید بداند، که تمامی نژادها و رنگ ها و عقاید افراد مختلف شایسته احترام هستند و به خاطر دوستی میان انسان ها نباید رفتار ناهنجار داشته باشد. والدین باید حس همدردی و انسان دوستی را کم کم به کودک القا کنند. باید به کودک بفهمانند که به همه احترام بگذارد، مسئولیت پذیر باشد و این نکته را بداند که هر انسانی گنج گرانبهایی محسوب می شود. به کودک خود یاد دهید که به گروه خود افتخار کند و به گروه های دیگر احترام بگذارد. دوست داشتن گروه خود به این معنا نیست که گروه های دیگر فاقد ارزش های انسانی هستند. برای کودکان داستان هایی از اسطوره های تمام اقوام و ملل بگویید تا انسان ها با هر قومیتی در نظر او شریف، قابل احترام و دوست داشتنی جلوه کنند.
به عنوان مادر 2 پسر و یک پزشک اطفال، مدام آن را مشاهده کرده و بوییدهام. آنچه در پوشک بچهها وجود دارد همیشه قسمتی از دیالوگ روزانه من با مادران است. تقریبا تمام مادران و پدران جوان درباره حرکات روده نوزادشان سؤال میکنند:«آیا این یعنی اسهال؟» و من از آنها میخواهم که پوشک فرزندشان را برایم بیاورند. من تمام انواع رنگهای طبیعی، غلظت و مواد تشکیلدهنده مدفوع کودک را برایشان توضیح میدهم. لحظاتی هم هست که من درباره مدفوع فرزند خودم نگران میشوم اما موارد بسیار معدودی وجود دارد که حرکات روده کودک طبیعی نباشد و...» شما هم برای اینکه بفهمید چه چیزی در پوشکبچهتان طبیعی است و چه چیزی غیرطبیعی، بهتر است این مطلب را بخوانید. چه بخواهید و چه نخواهید ویژگیهای مدفوع کودک اطلاعات زیادی درباره وضعیت داخلی او در اختیار والدین قرار میدهد که البته تمام این ویژگیها به سن و تغذیه کودک بستگی دارد. اما اگر در حال غذا خوردن هستید، خواندن این مطلب رابرای بعد بگذارید.
چند بار در روز طبیعی است؟ اینکه فرزندتان چند بار در روز مدفوع داشته باشد، مهم نیست اما ظاهرا این مسئله برای تازهمادران مهم است. بعد از 6 ماهگی بیش از 4 بار مدفوع در روز زیاد است و کمتر از یک بار در 3 یا 4 روز برای کودکی که با شیر مادر تغذیه میکند، کم است و کمتر از یک بار در روز برای کودکان بالای 2 سال بسیار کم محسوب میشود. به همین دلیل بهتر است مدفوع به صورت تدریجی و باثبات باشد. چه بویی میدهد؟ بوی مدفوع واکنشی به این مسئله است که چقدر مدفوع در روده مانده است. مدفوع هر چه بیشتر در کنار باکتریها مانده باشد، بوی بدتری دارد. هرچند بچههایی با بوی تند مدفوع ممکن است حساسیت داشته باشند. به طور معمول مدفوع کودکی که با شیر مادر تغذیه میکند بو نمیدهد در حالی که تغذیهکنندگان با شیر خشک معمولا مدفوع بدبویی دارند. هرچند زمانی که کودک غذا میخورد و پروتئینهای با منابع متنوع دریافت میکند، موضوع فرق میکند. غلظت و ثباتش چگونه است؟ غلظت مدفوع در بچهها و خردسالان غلظتی متفاوت دارد. كودكاني كه با شير مادر تغذيه ميشوند، مدفوع بسيار نرمی دارند که معمولا مثل خردل، رنگي زرد-نارنجي دارد و ممكن است به وضوح بلغم هم در آن ديده شود. مدفوع همچنین ممكن است بوي شير ترشيده بدهد. شيرخواراني هم كه با شيشه تغذيه ميشوند، مدفوع حجيمتر و پرقوامتري نسبت به كودكان تغذيه شده با شير مادر دارند که معمولا بوي بدي شبيه بوي مدفوع بزرگسالان دارد. در اين نوزادان به دلیل وجود باقیماندههای شیر خشک، بافت مدفوع به نظر حجیمتر از مدفوع نوزادی است که با شیر مادر تغذیه شده است. دلیل این تفاوت هم به هضم نشدن برخی ترکیبات شیر خشک در بدن شيرخوار مربوط ميشود. اگر کودک شما صرفنظر از سن مدفوعی خمیری یا گلولهای دارد احتمالا دچار یبوست شده است. رنگش از کجا میآید؟ مدفوع حاصل خرد شدن غذاها، باکتریها و سلولهایی است که از روده و صفرا خارج میشود. صفرا ضایعاتی است که از کبد دفع شده و در روده ذخیره میشود و رنگ مدفوع را تعیین میکند. در زمان تولد، روده بچهها استریل است اما بعد از گذشت چند هفته رودهها و مدفوع پر از باکتریهای مفید میشود. نوزادی که با شیر مادر تغذیه میکند بسته به تغذیه مادر هر روز پروتئینهای متفاوتی را هضم میکند که همین، رنگهای متنوعی به مدفوع میدهد. هرچند نوزادانی که با شیرخشک تغذیه میشوند روزانه غذای مشابهی را دریافت میکنند اما تنوع باکتریها در روده آنها هم میتواند رنگ مدفوع را متفاوت کند. مدفوعی با رنگ قرمز وجود خون قرمز روشن در مدفوع به چند دلیل است: شايعترين علت مشاهده رگههاي خوني در مدفوع نوزادان وجود خراشهاي کوچکي در اطراف مقعد نوزاد است. علت اين خراشها ميتواند خروج پرفشار محتويات روده بزرگ باشد بنابراين نوزاد بايد توسط پزشک مورد بررسي قرار بگيرد تا اطراف مقعد او را از نظر وجود خراشها بررسي کند. دومين علت شايع خون در مدفوع آلرژي نوزاد به شير گاو است. آلرژي به شيرگاو به شکلهاي مختلف خودش را نشان ميدهد که يکي از اشکال آن به خصوص در دوره نوزادي وجود رگههاي خون در مدفوع است که شبيه نخ قرمز رنگي در مدفوع نوزاد ديده ميشود. در چنين مواردي به جز حذف لبنيات در رژيم غذايي مادر، در نوزادي که شير مادر ميخورد، نياز به اقدام ديگري نيست. اما اگر نوزاد شيرخشک ميخورد و نسبت به آن آلرژي دارد بايد از شيرخشکهاي رژيمي خاصي استفاده کرد. علت ديگر وجود خون در مدفوع، بيماريهاي خونريزيدهنده در نوزادان است.
مدفوع نشانه کالری کم وقتی شما از هر سینه برای مدت زمان کوتاهی به کودک شیر دهید او آغوز بیشتری دریافت میکند که شیرینتر و رقیقتر است. در این حالت در پوشک نوزاد مدفوع سبز و کفمانندی مثل جلبک دیده میشود. کودک شما باید مدت طولانیتری با هر سینه شیر بخورد تا اطمینان حاصل شود که مواد غذایی کافی را دریافت میکند. گاهی اوقات ویروس هم میتواند این رنگ مدفوع را ایجاد کند. اگر فرزندتان ناراحت و بیقرار است بهتر است با پزشک مشورت کنید. مدفوع سرشار از آهن اگر شما به فرزندتان مکمل آهن بدهید مدفوع سبز تیره یا تقریبا سیاه خواهد شد. مصرف اسفناج هم میتواند رنگ مدفوع را تیره کند. والدین باید در صورت مشاهده مدفوع تیره علائم دیگر کودک را نیز بررسی کنند. اگر مدفوع کودک بدون استفاده از مکمل آهن سیاه باشد یا همراه با تب، استفراغ، بیاشتهایی و کمتحرکی باشد، بهتر است با پزشک مشورت کنید که به علت وجود خون در مدفوع نباشد. مدفوع سفید رنگ مدفوع سفید نشانه مشکل کبد یا کیسه صفراست. صفرا مادهای گوارشی است که در کبد ساخته و در کیسه صفرا ذخیره میشود. رنگ طبیعی مدفوع را همین صفرا تعیین میکند. اگر کبد صفرا تولید نکند یا صفرا مسدود شده باشد، مدفوع میتواند سفید باشد. اگر متوجه مدفوع سفید در کودک خود شدید در صورتی که همراه با تب، استفراغ، کجخلقی، بیاشتهایی و کاهش فعالیت باشد، باید هرچه سریعتر با پزشک مشورت کنید. وجود موکوس در مدفوع وجود موکوس یا همان مخاط در مدفوع میتواند برای پدر و مادر نگرانکننده باشد زیرا میتواند نشانه بیماریهایی مانند روده تحریکپذیر، کولیت یا موارد دیگر باشد. این بیماری میتواند ناشی از تغییر در باکتریهای طبیعی در دستگاه گوارش نیز باشد. مدفوع آبکی مایل به سبز کمرنگ با رشتههای براق نشانه وجود موکوس است. در صورت وجود موکوس میتوانید به وجود حساسیت یا عفونت نیز مشکوک باشید و با پزشک مشورت کنید. در هر سنی چه مدفوعی طبیعی است؟ دوران جنینی: در اين دوران هم مدفوع وجود دارد. حتما نمیدانستید که مدفوع در روده کودک شما قبل از تولد شکل میگیرد. بچهها با رودههایی پر از مکونیوم به دنیا میآیند؛ مادهای استریل، چسبناک، قهوهای- سبز که از مایع آمنیوتیک، صفرا و سلولهای بدن ساخته میشود. در بیشتر بچهها مکونیوم وجود دارد تا اینکه بعد از تولد دفع میشود. یک تا 4 ماه: وقتی نوزاد 3 یا 4 روزه است مدفوع او از حالت مکونیومی به غلظتی آبکی میرسد و از قهوهاي مايل به سبز به رنگ معمول خود تبديل ميشود. بچهها معمولا روزانه 10 پوشک را در ماه اول و دوم کثیف میکنند و بعد از آن تا 4 ماهگی روزانه 2 تا 4 پوشک. بچههایی که با شیر خشک تغذیه میکنند به طور کلی کمتر از بچههایی که با شیر مادر تغذیه میکنند، مدفوع میکنند زیرا مدفوع آنها به کندی به سمت روده حرکت میکند. آنها یک یا دوبار، هر یک یا 2 روز بعد از ماه اول و دوم اجابت مزاج دارند اما برخی 3 تا 4 بار در روز مدفوع میکنند. علاوه بر این، بچهها در هر دو نوع شیرخوار بین چند بار در روز تا یک بار در 3 تا 5 بار در روز مدفوع میکنند. 5 تا 12 ماه: وقتی نوزاد در 4 تا 6 ماهگی شروع به خوردن غذاهای پورهمانند و غلات میکند، مدفوعش تغییر میکند. مدفوع نوزادان شیر مادرخوار با اضافه شدن جامدات ضخیمتر میشود در حالی که نوزادانی که با شیر خشک تغذیه میکنند مدفوع نرمتری دارند. اگر نوزاد شیر مادرخوار هر 5 روز مدفوع میکرد، حالا تغییرات روزانهای را در او شاهد خواهید بود. یک تا 3 سال: وقتی شما از شیر مادر به غذاهای تکمیلی روی میآورید، مدفوع همچنان تغییر میکند و برای برخی بچهها سختتر و ضخیمتر میشود. بین 12 تا 18 ماهگی شما ممکن است متوجه آنچه «سالاد پوشک» نامیده میشود شده باشید؛ تکههایی از سبزیها که هضم آنها سخت است. این موضوع ممکن است شما را از دادن این قبیل خوراکیهای سخت هضم باز دارد اما نباید این کار را بکنید زیرا روده کودک شما در حال ایجاد آمادگی برای هضم و پردازش آنهاست. بعد از مدت زمانی خواهید دید که او این قبیل غذاها را بهتر هضم میکند.
کارتون «بن تن» تولید سال 2007 در کشور آمریکاست که تاکنون در 4 فصل و 52 قسمت به بازار عرضه شده و تاثیرات بسیاری بر کودکان تمام سنین گذاشته است. تاثیر این کارتون بر بچه ها به حدی است که در بازی های خود از شخصیت این کارتون الگوبرداری می کنند، به وسایل و اسباب بازی های مرتبط با این شخصیت علاقه شدیدی دارند و حتی نگرش آنها در مورد جهان و زندگی نیز تحت تاثیر این کارتون قرار گرفته است. ممکن است والدین به دلیل علاقه زیاد کودکان، از جنبه های مثبت و منفی که شخصیت های این کارتون بر کودکانشان می گذارند غادفل باشند و اطلاعی از اینکه آیا دیدن اینگونه کارتون ها برای کودکان مفید هستند یا مضر نداشته باشند. در این بخش ابتدا به معرفی داستان کارتون و سپس به بیان جنبه های مثبت و منفی آن می پردازیم. داستان این کارتون از جایی شروع می شود که بنجامین تنیسون، یا همان بن تن ده ساله قرار است تعطیلات را با پدر بزرگ خود بگذراند و تمام سال را برای این تعطیلات برنامه ریزی کرده است. او بعد از اینکه سوار ماشین پدربزرگش می شود دختر عموی خود، گوئن، را که هم سن اوست و برای گذراندن تعطیلات با پدر بزرگ آمده است می بیند. بن که تمام نقشه های خود را برای تعطیلات نقش بر آب می بیند، بسیار ناراحت می شود و پس از ورود به جنگل از پدر بزرگ جدا می شود و داخل جنگل می رود. ناگهان شهاب سنگی به سمت او می آید و در نزدیکی او به زمین برخورد می کند. بن به سمت آن شهاب می رود و در کمال تعجب می بیند که ناگهان آن شهاب که بیشتر به یک توپ فلزی شبیه بود، باز و یک ساعت مچی داخلش نمایان می شود. او دستش را به سمت ساعت دراز می کند و ساعت به دور دست بن می پیچد. پس از مدتی بن متوجه می شود که با هر بار فشار دادن دکمه ای در آن ساعت می تواند به شکل یکی از ده موجود فضایی و خیالی با قدرت بسیار بالا تبدیل شود و وظیفه دارد علیه شر در تمام کهکشان مبارزه کند. او همراه با دختر عمو و پدربزرگش به مسافرت می پردازد و سعی می کند به وظیفه خود عمل و به دیگران کمک کند. مخاطبان کارتون «بن تن» که بهتر است نام سریال بر آن بگذاریم، در چند فصل و متناسب با گروه های سنی مختلفی تولید شده است. در فصل اول، بن پسر بچه لاغر اندامی است که حدود 10 تا 12 سال دارد. در فصل دوم و سوم نیز، بن نوجوان درشت اندامی است که حدود 13 تا 17 سال دارد. بنابراین سازندگان این کارتون سعی کرده اند با تولید آن در فصل های مختلف، گروه های سنی مختلفی را مخاطب خود قرار دهند و در بین کودکان و نوجوانان جای خود را باز کنند اما سوال مهم این است: آیا تماشای این کارتون برای این گروه وسیع از مخاطبان مناسب است؟ تهدیدها کارتون «بن تن» جنبه های منفی بسیاری دارد که به بررسی تعدادی از آنها می پردازیم. - خشونت: بر اساس مطالعاتی که در مرکز روان سنجی آمریک انجام شده، وقتی کودکان کارتون هایی تماشا می کنند که در آنها خشونت های بسیار واقعی، به طور مکرر و بدون هیچ تنبیهی به نمایش گذاشته می شود، بیشتر احتمال دارد به تقلید آنچه دیده اند، بپردازند و رفتارهای مشاهده شده در این کارتون ها را در ارتباط با همسالان خود در مهد کودک یا مدرسه اجرا کنند. - تخیل و توهم: بن تن پسر کوچک ناتوانی است که در مدرسه و خیابان نیاز به یاری دیگران دارد و مدام مورد مضحکه و آزار دوستانش قرار می گیرد. او به یکباره، آن هم فقط با یک ساعت جادویی، تبدیل به موجودی قوی و نیرومند می شود که می تواند به تمام قدرت ها پیروز شود. در این کارتون کودک می بیند یک فرد بسیار ضعیف با یک اتفاق ناگهانی، تبدیل به قهرمانی قوی و نیرومند می شود و آنچه در زندگی واقعی به زحمت به دست می آید، تنها با فشار دادن یک دکمه انجام می گیرد. این ویژگی ها می تواند موجب شود ذهن کودک به شدت توهمی بار آید و در سنین جوانی نیز فرد فعالی نباشد. - هیجان خواهی: تاکنون پژوهش های بسیاری در مورد کارتون هایی مثل بن تن کهس رعت تغییر تصاویر در آنها زیاد است، صورت گرفته است. نتایج نشان می دهد که تغییر سریع تصاویر سبب افزایش ترشح دوپامین در مغز است و همین امر سبب احساس هیجان در فرد می شود. البته احساس هیجان به خودی خود ایرادی ندارد اما برای افرادی که دائما این کارتون ها را می بینند، می تواند آسیب زا باشد. وقتی فرد به طور مکرر در معرض این تصاویر قرار می گیرد، به سطوح بالای دوپامین عادتت و مغز او به نوعی به دوپامین یا همان منبع احساس هیجان اعتیاد پیدا می کند. این اعتیاد سبب می شود فرد حالت هیجان خواهی پیدا کند، و همواره به دنبال امور هیجان انگیز بیشتر که اغلب ناهنجار هستند، باشد تا بتواند سطح دوپامین را در مغز بالا نگه دارد. نکته تکان دهنده در این بین آن که اسکن مغزی کودکانی که عادت به دیدن چنین کارتون ها و فیلم هایی دارند بعد از مدتی شبیه اسکن مغزی قماربازان حرفه ای می شود. - کابوس های شبانه: تماشای این کارتون به این دلیل که حاوی خشونت و تصاویر حیوانات و موجودات عجیب است، می تواند برای کودکان زیر 4 سال، کابوس های شبانه و ترس هایغ غیرواقعی ایجاد کند.
فرصت ها درست است که نکات منفی بسیاری در این کارتون وجود دارد اما به هر حال در بررسی همه جانبه آن می توان جنبه های مثبتی نیز ذکر کرد. - این کارتون در تقویت رفتارهای مطلوب مانند مهربانی کردن به دیگران، ایثار و همدلی با سایر انسان ها می تواند مفید باشد. - دیدن این کارتون به کودکان دیرجوش که محتاط و حتی ترسو هستند، کمک می کند که خودشان را جای قهرمان اصلی داستان بگذارند و در تخیل، خود را همانند شخصیت کاذرتون، شجاع، نترس و فداکار بپندارند. - تماشای این کارتون ذهن خیال پرداز کودکان را به تخیل بیشتر وامی دارد. البته این تخیل زمانی سازنده است که همراه با تفکر باشد. اقدامات لازم با توجه به بیشتر بودن تهدیدها نسبت به فرصت ها، احتمالا دیگر برایتان روشن شده که تماشای کارتون هایی مثل «بن تن» به خصوص اگر ساعات زیادی از شبانه روز را دربر بگیرد، چه آسیب هایی می تواند برای کودکان و نوجوانان به همراه داشته باشد. حال ببینیم برای کاهش این آسیب ها چه اقداماتی می توان انجام داد. 1- اقدامات پیشگیرانه یکی از مهمترین اقدامات لازم، در درجه اول، محدود کردن تماشای اینگونه کارتون هاست، چرا که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است، به این منظور می توانید از راهکارهای زیر کمک بگیرید: - از همان ابتدای کودکی، بهتر است از خرید فیلم هایی با محتوای خشن خودداری و به عنوان یک قانون از آن یاد کنید. از همان دوران کودکی، یعنی 5/2 تا 3 سالگی، می توان کودکان را با قوانین موجود در خانواده آشنا کرد تا یاد بگیرند که تماشای چه فیلم هایی برای آنها مناسب است. - برای محدود کردن مدت زان تماشای این فیلم های کارتونی بهتر است کودک در هر روز، بیش از 2 فیلم یا کارتون نبیند و این تماشا کردن نیز تنها در ساعات مشخصی که از قبل تعیین شده باشد. فراموش نکنیدکه وقتی کودک برنامه منظم روزانه داشته باشد، خود به خود زمان کمتری برای تماشای فیلم های کارتونی خواهد داشت. 2- اقدامات اصلاحی علاوه بر اقدامات پیشگیرانه برای محدود کردن تماشای این کارتون، لازم است اقداماتی نیز برای کاهش آسیب های وارده به کودکان و نوجوانان انجام شود. راهکارهای زیر در این زمینه مفید هستند: - می توانید همراه با فرزندانتان به تماشای این کارتون ها بنشینید و در پایان، با آنها راجع به آنچه دیده و نتیجه ای که گرفته اید، صحبت کنید. به عنوان مثال، می توان در این مورد صحبت کرد که آیا جنگیدن همیشه درست است؟ آیا بن تن می تواند کاری جز جنگیدن انجام بدهد؟ چه چیزی بن تن را تبدیل به قهرمان می کند؟ آیا چنین فردی در عالم واقع نیز وجود دارد و یا می تواند وجود داشته باشد؟ - اگر فرزند شما شدیدا جذب موجودات خیالی کارتون و مهارت های جنگیدن آنها شده نگران نشوید. می توانیدبا معرفی کتاب های تخیلی مناسب، تفکر فرزندتان را نیز فعال و از این فرصت برای پرورش تخیل او استفاده کنید. - همچنین می توانید به تدریج به جای قهرمان این کارتون قهرمان های دینی و ملی مثل حضرت علی (ع)، پوریای ولی و رستم دستان جایگزین کنید. البته بدیهی است که به یکباره نمی توان بن تن را با رستم جایگزین کرد. بلکه این کار را باید قدم به قدم انجام داد. می توانید برای این کار ابتدا با جایگزین کردن بن تن با قهرمان های کارتونی مناسب تر آغاز و سپس با معرفی کتاب ها و داستان های آموزنده، در چند مرحله، بن تن را با یک قهرمان و الگوی مناسب جایگزین کنید. 3- اقداماتی برای پس لرزه ها برخی کودکان ممکن است هرگز کارتون «بن تن» را ندیده باشند اما تحت تاثیر همسالان خود، یا با تعریف هایی که در مهد کودک یا مدرسه از دوستان خود در مورد «بن تن» شنیده اند، جذب کارتون شده و به اسباب بازی ها و لباس های مربوط به بن تن، که در همه اسباب بازی فروشی ها پیدا می شوند، علاقه شدیدی نشان بدهند. این حالت اغلب برای کودکان بالای 4 یا 5 سال و بعد از ورود به مهد یا مدرسه اتفاق می افتد. بنابراین می توانید با فرزند خود صحبت کنید و برای او توضیح بدهید که این کارتون مضمون مناسبی ندارد و به دلیل وجود خشونت یا به دلایل دیگر مورد تایید شما نیست. همچنین بهتر است در این مورد که این شخصیت کارتونی و اسباب بازی های مربوط به کارتون مناسب با فرهنگ کشور ما نیست با فرزند خود صحبت کنید. در نهایت اگر فرزندتان با صحبت های شما قانع نشد و همچنان برای خرید این وسایل اصرار داشت، قدری از سختگیری خود بکاهید تا باعث لجاجت در کودک نشود. مثلا می توانید در شرایط خاصی این خرید را برای کودک انجام دهید، ولی خرید بیشتر این وسایل را محدود کنید. سپیده دانایی منبع:bartarinha.ir
والدینی که کودکان بیش فعال با یا بدون نقص توجه دارند، عموما در مورد مصرف داروها به خصوص ریتالین که شایع ترین داروهای مصرفی این کودکان است، نگرانی های زیادی دارند. از جمله اینکه این دارو بر روی چه قسمتی از مغز تاثیر می گذارد؟ میزان اثر آن چقدر است؟ آیا برای همه کودکان مفید است؟ آیا عوارض دارد؟ چگونه با عوارض این دارو می توان مقابله کرد؟ تا کی به مصرف آن باید ادامه داد؟ و بسیاری از سوالات دیگر، که در مقاله حاضر سعی در پاسخگویی به اینگونه سؤالات را خواهیم داشت. رایج ترین دارو برای کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی و نقص توجه دارویی به نام «متیل فنیدیت» با نام تجاری «ریتالین» است. این دارو به شکل قرص در بازار دارویی موجود است. ریتالین با اثر بر قشر مغز و تالاموس از بازجذب مجدد دوپامین در سلول های عصبی جلوگیری می کند (دوپامین یکی از مواد شیمیایی است که در انتقال عصبی نقش دارد). مدت اثر این دارو چهار تا شش ساعت است؛ بنابراین باید این دارو را یک یا دو بار در روز مصرف کرد. بین کودکان از نظر پاسخ هایشان به این داروها تفاوت های زیادی وجود دارد، برخی کودکان سریعا و به مقدار کم دارو پاسخ می دهند، در حالی که کودکان دیگر فقط به مقدار زیاد دارو پاسخ می دهند. در صورت عدم تاثیر این دارو در مورد فرزندتان، باید با پزشک مشورت کنید تا علت را بیابد. آنچه اثبات شده این است که استفاده از داروهای محرکی همچون ریتالین موجب کاهش بیش فعالی، افزایش توجه، کاهش تکانشگری، کاهش رفتارهای منفی، بهبود تعامل اجتماعی و افزایش موفقیت تحصیلی (دارو بر هوش آنها تاثیر نمی گذارد، بلکه به آنها کمک می کند قابلیت های اصلی را به نحو مؤثرتری به کار برند) تا حدود 80-70 درصد می شود. این مقدار اثربخشی در مطالعات مختلف اثبات شده است و این یعنی هیچ جای شکی برای استفاده از این دارو باقی نمی ماند. در واقع و به زبانی شفاف تر، ریتالین جزو داروهایی است که برای درمان کودکان بیش فعال خط اول درمان توسط پزشک تشخیص داده می شوند و البته احتمال عوارضی برای آن مطرح است. ناگفته نماند که همه داروها دارای عوارض هستند اما وقتی دارو توسط پزشک تجویز می شود، سود و مزیت آن با احتمال عوارض سنجیده می شود و بعد از تشخیص قطعی، دارو داده می شود. مانند انسولین که برای بیماری دیابت تجویز می شود؛ کسی که دیابت ندارد اگر به او انسولین تزریق شود حتما وارد شوک خواهد شد و باید بستری شود؛ ریتالین هم دارویی است که فقط اگر با تشخیص قطعی بیش فعالی توسط پزشک داده شود، حتما باید در آن استفاده کرد. عوارض این دارو قابل کنترل است. پزشکان عموما قبل از تجویز این دارو یک ارزیابی قبل از درمان، که دربرگیرنده بررسی عملکرد قلبی بیمار، وجود اختلالات حرکتی و عملکرد کبدی و کلیوی است، انجام می دهند و در صورت وجود مشکل در این اعضا و اختلالات متابولیسم، میزان مصرف داروها را کاهش یا از داروی دیگری استفاده می کنند. قبل از آنکه به عواض این دارو و روش های کنترل آن اشاره بکنیم، توجه شمار را به این نکات جلب می کنم که دارو درمانی برای کودکان بیش فعال دارای تاثیر فوق العاده اما کوتاه مدتی بر علائم رفتاری آنان است. به محض قطع مصرف دارو نشانه های بیش فعالی با همان شدت قبلی ظاهر می شود. بسیاری از والدین نیز در مورد استفاده از این داروها دچار تردیدند و رغبت چندانی به استفاده از این داروها برای درمان فرزندشان نشان نمی دهند. همچنین به علت اینکه ثابت شده این بیماری ناشی از عدم تعادل مواد شیمیایی مغز و ارثی است، مصرف این دارو ممکن است طولانی مدت باشد. بنابراین به دلیل کوتاه مدت بودن اثر این دارو و خاصیت مهارکنندگی آن، و نگرانی والدین از عوارض بلندمدت و همچنین برای هدایت درست این کودکان باید از مداخلات روانشناختی و رفتاری، در کنار این دارو بهره برد. شایع ترین عوارض جانبی ناشی از مصرف ریتالین عبارتند از بی اشتهایی، تهوع، کاهش وزن، بی خوابی، کابوس های شبانه، گیجی، تحریک پذیری، ملال، کج خلقی، بی قراری که عموما زیر نظر پزشک قابل کنترل هستند. می تواید برخی روش های کنترل آن را در جدول زیر مشاهده کنید؛ اما به یاد داشته باشید از این روش ها قبل از مشورت با پزشک استفاده نکنید. برخی عوارض مانند افزایش تیک ها نیز غالبا پس از مدتی خود به خود از بین می روند. شاید مهمترین عارضه جانبی این داروها، بروز وابستگی فیزیکی و روانی است که نشان می دهد، مصرف این دارو باید زیر نظر پزشک تجویز کننده، قرار گیرد. اثرات جانبی
اثرات جانبی
روش کنترل و درمان
بی اشتهایی، تهوع
مصرف دارو همراه با غذا
کاهش وزن
استفاده از مواد کمکی کالری زا، از اجبار به غاذا خوردن بپرهیزید، آزمایشات عملکرد کبدی را کنترل کنید.
بیخوابی،کابوس های شبانه
مصرف دارو در ساعات اولیه روز، استفاده از داروهای کوتاه اثر، قطع مصرف بعدازظهر یا غروب، استفاده از درمان های کمکی.
گیجی
کنترل فشار خون، تشویق مصرف مایعات، استفاده از داروهای طولانی اثر.
تحریک پذیری
کاهش میزان مصرف، ارزیابی علائم اختلالات همراه، استفاده از درمان های کمکی.
ملال، کج خلقی، بی قراری
در نظر گرفتن تشخیص اختلالات همزمان (نظیر اختلالات خلقی)، کاهش میزان مصرف یا استفاده از اشکال طولانی اثر، استفاده از درمان ها و داروهای کمکی.
بازی یک ریتالین است! یکی از مواردی که متخصصان برای درمان و کاهش علائم اختلال بیش فعالی نقص توجه توصیه می کنند، انجام فعالیت های ورزشی و تفریحی برای این کودکان است. متخصصان می گویند ورزش تمرکز را بهبود می بخشد و جریان انتقال دهنده های عصبی را افزایش می دهد. پونتم یکی از پژوهشگران در زمینه این بیماری درباره ورزش به عنوان یک درمان متناوب برای اختلال بیش فعالی نقص توجه معتقد است: تاثیر ایروبیک بر روی مغز مشابه ریتالین یا دیگر داروهای تحریک زای روانی است که تاثیری موقتی دارند. این ورزش می تواند تاثیرات مثبت دیگر بر سلامت روانی و فزییکی کودک شما داشته باشد. پژوهشگران دانشگاه ایلی نویز بر اساس مطالعات خود دریافته اند، فعالیت های خارج از خانه مانند استفاده از اوقات فراغت، رفتن به پارک، شهربازی، ورزش و ... برای این کودکان مفید است. طبق مطالعاتی که در سپتامبر 2004 در مجله آمریکایی سلامت عمومی انجام شد، نتیجه این درمان روی کودکان پنج تا هجده ساله، کاهش شدید علائم را نشان می دهد. در واقع فعالیت های فیزیکی همواره به سود مبتلایان به اختلال بیش فعالی نقص توجه است. ورزش و تحرک انرژی اضافی کودک را تخلیه می کند، مغز را به فعالیت وامی دارد و تحریکش می کند. همچنین شرکت در بازی ها و کارهای گروهی مهارت های اجتماعی او را تقویت می کند و پیروی از نظم و انضاط را تعلیم می دهد. البته زمانی پیش می آید که کودک خجالتی است و تمایل به شرکت در گروه ها و بازی های تیمی را ندارد؛ در این حالت بازی های انفرادی مثل دونچرخه سواری یا شنا می توانند مناسب و کمک کننده باشند. همچنین هنر و سرگرمی های ذهنی می توانند، مفید باشند. مثلا نقاشی کشیدن، کاردستی درست کردن یا موسیقی، فعالیت هایی هستند که فرصت های خلاقانه ای را فراهم می کنند. نکته مهمی که در این مقوله وجود دارد، نظارت بر پیشرفت کودک است. اگر ببینیم در انجام کار خاصی مثلا ورزش فوتبال یا نقاشی پیشرفتی ندارد، باید فعالیت دیگری را جایگزین آن کنیم. آگاهی از محدودیت ها، توانایی ها، علاقه ها و خواست های حقیقی کودکان بیش فعال، به پدر و مادری هاشان کمک می کند تا بهتر و ساده تر از پس تعدیل و حل این مشکل برآیند.
اخبار اقتصادی - آغاز واردات مجدد قطعات خودرو به ایران
مدیر بخش فروش رنو در بیانیهای از آغاز صدور مجدد قطعات خودرو توسط این شرکت به ایران با رفع محدودیتهای مبادلات مالی خبر داده است.
به گزارش همشهری به نقل از رویترز، رنو با اشاره به رشد 1.3 درصدی فروش خودروهای این شرکت در سال گذشته میلادی اعلام کرده است که فروش خودروهای ارزان قیمت در بازارهای روسیه و سایر بازارهای نوظهور به مقابله این شرکت با رکود اروپا کمک کرده است. جرمی استول با اشاره به تأثیر تحریمهای غرب علیه ایران در فروش محصولات این شرکت اعلام کرده است:
این تحریمها میزان فروش محصولات رنو به ایران را به میزان64هزار و 500دستگاه طی سال 2013کاهش داده و حتی کاهش موقت تحریمهای ایران در سال گذشته میلادی نیز هنوز به رنو اجازه نداده تا تولید یا فروش محصولات در ایران را از سرگیرد. اما فروش قطعات به ایران با تسهیل مبادلات مالی با تلاش برای نحوه فروش قطعات به ایران آغاز شده است.
کاهش 6میلیون تومانی قیمت خودروهای وارداتی لغو رسمی تحریمهای صنعت خودرو از 20ژانویه و کاهش نسبی نرخ ارز در حالی موجب کاهش 6میلیون تومانی قیمت برخی خودروهای وارداتی شده که مقاومت خودروسازان داخلی در برابر شکست قیمتها با استناد به زیان انباشته سالهای گذشته، موجب تثبیت قیمتها و تشدید رکود تورمی در بازار خودروهای وطنی شده است.
چانهزنی خودروسازان و شورای رقابت اما دبیر انجمن خودروسازان لغو تحریم صنعت خودرو را باعث کاهش میزان ضرر و زیان خودروسازان در تولید محصولات قلمداد کرد و به خبرنگار ما گفت: زیان 5هزار میلیارد تومانی خودروسازان تا 6ماهه نخست امسال با جلوگیری از واقعیسازی قیمتها و کاهش هزینههای ناشی از لغو تحریمها در حدی نیست که خودروسازان را از زیان خارج کند. به گفته احمد نعمت بخش تصور کاهش قیمت خودرو بهدلیل لغو تحریم این صنعت نادرست بوده و مصرفکنندگان نباید انتظار کاهش قیمت این محصولات را داشته باشند.
همچنین شورای رقابت تاکنون از محاسبه تورم بخشی 9ماهه ابتدایی سال خودداری کرده و قیمتهای نادرست پایه فروردین 91را اصلاح نکرده است. این درحالی است که رئیس شورای رقابت با بیان اینکه دستورالعمل فعلی در بازار خودرو اعتبار داشته و دارد، تصریح کرد: بهدنبال این هستیم تا با بررسی مجدد ابعاد این کار درصورت امکان دستورالعمل فعلی را تکمیل کنیم. رضا شیوا بازنگری در این دستورالعمل را بهمعنای تلاش برای تکمیلتر شدن آن قلمداد کرد و افزود: بحث غیرعلمی بودن دستورالعمل فعلی صحت ندارد و بازنگری نیز برای تکمیل فرمول کنونی است.